- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Parlamentul Olandei a luat o decizie finală cu privire la aderarea României la Schengen

07 Dec, 20:54 • Bumbeneci Diana
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a salutat, în cursul zilei de azi, faptul că Parlamentul olandez a aprobat aderarea României la Schengen. Cu toate acestea însă, România încă așteaptă și răspunsul Austriei.
Parlamentul Olandei a luat o decizie finală cu privire la aderarea României la Schengen

Olanda este de acord cu aderarea României la Schengen. Bogdan Aurescu a oferit noi detalii despre acest subiect, pe pagina sa de socializare, conform Agerpres.

Olanda sprijină aderarea României la Schengen

Salut cu căldură finalizarea astăzi de către Parlamentul olandez a procedurii de aprobare a poziţiei favorabile a Guvernului Olandei în sprijinul aderării României la Schengen”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Dosarul privind aderarea României la Spațiul Schengen a intrat pe agenda oficială a Consiliului JAI de joi, în ciuda opoziției Austriei care și-a dorit scoaterea României și a Bulgariei, dar păstrarea Croației.  Sunt luate în discuție mai multe subiecte legate de aderarea României, însă Olanda pare să fie singura țară „înduplecată” să aprobe aderarea țării noastre.

Dialogul nostru politic strâns şi intens cu partenerii olandezi a fost fructuos, conducând la un rezultat favorabil”, a continuat ministrul.

Bogdan Aurescu, declarații despre aderarea României la Schengen
Bogdan Aurescu, declarații despre aderarea României la Schengen

Pe lângă aderarea României, se află și cea a Bulgariei şi Croaţiei. Mai mult, pe agenda consiliului apare punctul: „Spațiul Schengen. Miniștrii vor discuta despre aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria, Croația și România și vor urmări să adopte decizii în această privință.

Miniștrii vor evalua, de altfel, situația generală a spațiului Schengen, ca parte a ciclului anual al Consiliului Schengen. Aceștia se vor concentra în special pe combaterea introducerii ilegale de migranți și pe interoperabilitatea sistemelor informatice”.

Citește și: Vești bune pentru România! Dosarul aderării la spațiul Schengen a intrat pe agenda oficială a Consiliului JAI

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult