- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Parlamentul se reunește în ședință solemnă, pentru a marca ziua de 1 Decembrie

28 Nov, 12:25 • Bumbeneci Diana
Pentru a marca Ziua Națională a României, membrii Parlamentului se întrunesc în ședință solemnă. Evenimentul are loc în această după-amiază.
Parlamentul se reunește în ședință solemnă, pentru a marca ziua de 1 Decembrie

Senatul și Camera Deputaților se vor reuni luni în ședință solemnă. Politicienii se întrunesc pentru a marca Ziua Națională a României – 1 Decembrie.

Întrunire în ședință solemnă, pentru a se marca ziua de 1 Decembrie

„Joi, 1 decembrie, se vor împlini 104 ani de la Marea Unire, aniversare pe care Parlamentul României o va marca prin organizarea unei şedinţe solemne comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, luni, 28 noiembrie, ora 17,00”, au decis Birourile permanente reunite.

ședință solemnă Parlament
ședință solemnă Parlament

Printre personalitățile invitate să ia cuvântul, în cadrul ședinței solemne comune, se află președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, președinții celor două Camere ale Parlamentului, reprezentanții grupurilor parlamentare.

Citește și: România se implică în reconstrucția Ucrainei. Ambasadorul României în Ucraina: „am putea să ne asumăm niște proiecte sub steag românesc, dar încă trebuie să ne facem propriile evaluări”

La data de 1 Decembrie, începând din 1990, este sărbătorită Ziua Naţională a României. În 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia adopta rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Parlamentul României a hotărât, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, proclamarea zilei de 1 Decembrie ca Zi Naţională a României. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990.

Citește și: Lovitură pentru fumători. Ce urmează să se întâmple din 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult