- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pasajul Domneşti, primul sens giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, va fi dat în trafic pe 15 noiembrie

26 Oct, 17:56 • Stefan Simion
Pasajul Domneşti, primul sens giratoriu suspendat ce urmează să fie inaugurat pe Centura București, va fi dat în trafic la jumătate lunii noiembrie, a anunţat secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.
Pasajul Domneşti, primul sens giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, va fi dat în trafic pe 15 noiembrie

Pasajul Domneşti, unul dintre cele cinci pasaje de pe centura Bucureşti, este într-un stadiu al lucrărilor foarte avansat.

Irinel Ionel Scrioșteanu a prezentat, într-o postare pe Facebook, stadiul lucrărilor:

  • Au fost finalizate straturile de mixturi asfaltice în zona pasajului, rampelor de acces și bretelelor, inclusiv la rampa de coborâre/urcare spre și dinspre Domnești.
  • A fost montat atenuatorul de șoc la rampa de urcare dinspre Bragadiru și urmează montarea celui de al doilea la rampa de urcare dinspre Chiajna.
  • Se află în curs de finalizare sensurile giratorii dinspre București și Domnești.
  • A început turnarea straturilor de uzură pentru benzile de circulație 2 și 3 ale Centurii București și se pregătește instalarea parapetului New Jersey.
  • Continuă montarea parapetelui rutier de-a lungul Centurii București.
  • Continuă acoperirea cu stratul de protecție anticorozivă pe toată structura din beton a pasajului (pile, culei, ziduri, rampe).
  • Continuă montarea ultimilor stâlpi pentru iluminat, a lămpilor electrice și a tablurilor de conexiune pe mai multe zone ale pasajului.
  • Continuă montarea indicatoarelor rutiere și realizarea marcajelor rutiere.
  • Continuă lucrările la stațiile de pompare aferente rețelei de canalizare pluvială în zona pasajului.

Citeste si Românii devin fani ai vehiculelor electrice. Vom avea 25.000 pe șoselele din România până la sfârșitul anului

Pasajul Domneşti, unul dintre cele cinci pasaje de pe Centura Bucureşti

Primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut față de ce s-a scos la licitație pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilitățile au fost relocate cu foarte mare dificultate; exproprierile inițiale și cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvență, potrivit Economica.net

Lucrările la pasajul Domnești au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvență a constructorului principal STRACO, însă șantierul și lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.

Citeste si Șoferii vor fi obligați să plătească roviniete mai scumpe în funcție de vechimea mașinii. De când se aplică regula

Din cele cinci pasaje de pe Centura București, anul acesta va fi inaugurat doar Pasajul Domnești. Termenul pentru Pasajul Berceni este prelungit până în martie 2023. Anul trecut a fost dat în trafic Pasajul Mogoșoaia. Urmează pasajele Oltenița (Popești – Leordeni) și Cernica.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult