- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pași istorici pentru una dintre cele mai așteptate autostrăzi din România. Încă o secțiune din Autostrada Moldovei (A7) are constructor desemnat

25 Nov, 15:19 • Bumbeneci Diana
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță un nou pas important pentru A7. Grindeanu confirmă astăzi contractele pentru execuția celor 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău. Acestea au fost câștigate de un constructor român.
Pași istorici pentru una dintre cele mai așteptate autostrăzi din România. Încă o secțiune din Autostrada Moldovei (A7) are constructor desemnat

Autostrada Moldovei prinde din ce în ce mai mult contur. După lungi dezbateri, încă o secțiune din Autostrada Moldovei (A7) are constructor desemnat. Anunțul a fost făcut de Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Încă o secțiune din A7 are constructor desemnat

Autostrada A7, denumită și Autostrada Moldovei sau Autostrada Unirii Principatelor Române este o autostradă aflată în construcție în România de ani întregi, iar actuala coaliție de guvernare „se luptă” pentru a da contur acestui drum extrem de necesar.

În mod normal, drumul rapid cu numărul 7 ar urma să înceapă la Buzău din șoseaua Muntenia Expres, și să ducă spre nord la Focșani și Bacău, apoi mai departe în zona Roman–Pașcani (unde urmează să aibă un nod de legătură cu o altă autostradă aflată în plan, Autostrada A8 Târgu Mureș-Iași) și apoi spre nord la Suceava și la granița cu Ucraina; porțiunea dintre granița cu Ucraina și Pașcani urmează să fie realizată ca drum expres; cea între Pașcani și Bacău — ca autostradă, iar porțiunea de la Bacău la Buzău va fi realizată ca drumul expres Ploiești-Bacău, împreună cu porțiunea Ploiești–Buzău din drumul rapid 5.

Acum, contractele pentru execuția celor 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău au fost câștigate de un constructor român.

Proiect CNAIR A7
Proiect CNAIR A7
Conform anunțului făcut de Sorin Grindeanu, după semnarea documentelor, firma are la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor. Iată cum dea

Lotul 1 (Focşani – Domneşti Târg) are o lungime de 35,60 kilometri şi o valoare de 2,35 miliarde de lei (fără TVA). Lotul 2, (Domneşti Târg – Răcăciuni) se întinde pe 38,78 km, iar valoarea execuţiei acestuia se ridică la 2,48 miliarde de lei (fără TVA), în timp ce costurile pentru Lotul 3 (Răcăciuni – Bacău), în lungime de 21,52 km, ajung la 1,67 miliarde de lei (fără TVA). Pe traseul întregii secţiuni de autostradă Focşani – Bacău, de 95,9 km, vor fi construite 91 de poduri şi pasaj.

„Îmi doresc să nu existe contestații, astfel încât să putem semna contractele cât mai repede pentru această autostradă finanțată cu bani din PNRR”, a mai transmis Sorin Grindeanu.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult