- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pe ce cheltuie PSD cel puțin 3 milioane de euro? Clădirea este descrisă în acte drept „cămin de nefamiliști”

11 Oct, 12:16 • Cornel Ghimeșan
PSD vrea să cumpere clădirea în care are sediul în acest moment, dar și curtea aferentă. Licitația pornește de la 3 milioane de euro fără TVA.
Pe ce cheltuie PSD cel puțin 3 milioane de euro? Clădirea este descrisă în acte drept „cămin de nefamiliști”

Partidul Social Democrat vrea să cumpere sediul partidului din Băneasa, dar și curtea aferentă. Clădirea a fost scoasă recent la vânzare de Romaero, iar prețul de pornire al licitației este de aproximativ 3 milioane de euro (14,8 milioane de lei plus TVA), scrie Europa Liberă.

Prețul nu ar trebui să fie un impediment pentru social-democrați, dat fiind că partidul primeşte lunar de la stat subvenţie de peste 6,5 milioane de lei. PSD ar putea să își permită să achiziționeze clădirea cu banii încasați pe mai puțin de trei luni.

Alte articole: Marius Budăi: „S-a găsit sursa de finanţare pentru majorarea pensiilor”. Cu cât vor creşte pensiile de la 1 ianuarie 2023

Clădirea de 3 milioane de euro a găzduit nume celebre din PSD

Pe ce cheltuie PSD cel puțin 3 milioane de euro? Clădirea este descrisă în acte drept „cămin de nefamiliști”
Pe ce cheltuie PSD cel puțin 3 milioane de euro? Clădirea este descrisă în acte drept „cămin de nefamiliști”

Sediuul de pe Bulevardul Ion Ionescu de la Brad a fost locul preferat de întâlnire al fostului premier Adrian Năstase, ulterior fiind de multe ori folosit şi de Liviu Dragnea, care a mutat aici acțiuni importante ale partidului din celălalt sediu aflat pe Şos. Kiseleff. Persoana desemnată să se ocupe de întreaga operațiune va fi secretarul general al PSD, Paul Stănescu, aşa cum a decis ieri Consiliul Politic Național.

„Este un simbol pentru PSD”, le-a spus Marcel Ciolacu colegilor de partid reuniți în ședința Consiliului Politic Național de la Palatul Parlamentului.

La final de septembrie, Economedia scria că Romaero vinde blocul cu trei etaje care este sediul PSD București, descris în acte drept „cămin nefamiliști”. Potrivit evaluării de la sfârșitul anului 2021, căminul de nefamiliști are o valoare contabilă de 4,9 milioane de lei, iar terenul de 2.500 de mp valorează 6,5 milioane de lei. Anunțul de vânzare a fost pus de Romaero pe 5 octombrie. Va fi o licitație deschisă, cu strigare. Licitația va avea loc pe 21 noiembrie, la sediul Romaero. Garanția de participare la licitație este de 15% din prețul de ofertă al activului, respectiv 2,2 milioane de lei (440.000 euro), iar taxa de participare la licitație este de 1.000 de lei.

PSD și Romaero au încheiat, în anul 1993, un contract de asociere privind această clădire, prelungit ulterior. În 2017, pentru sediul din Băneasa, PSD plătea o chirie modică, de doar 1.500 de euro/lună. Partidul a renovat sediul pe interior și exterior și i-a adăugat o copertină.

Citește și: Gabriela Firea: „Violența domestică este intolerabilă, iar victimele trebuie protejate!” Doar în primele 6 luni ale acestui an au existat 33.000 de victime

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult