- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii 2023. Când intră banii în octombrie și cine sunt românii care vor primi până la 1.000 de lei în plus. Ciolacu a făcut anunțul momentului: „Nu se poate vorbi de recesiune”

02 Oct, 18:41 • Bocioacă Bianca
Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a anunțat când intră banii pe cardurile seniorilor în luna octombrie, dar și care sunt cei care vor primi bani în plus în doar câteva zile. Premierul Marcel Ciolacu vine cu vești bune pentru vârstnici.
Pensii 2023. Când intră banii în octombrie și cine sunt românii care vor primi până la 1.000 de lei în plus. Ciolacu a făcut anunțul momentului: „Nu se poate vorbi de recesiune”

Marcel Ciolacu a anunțat, la începutul ședinței de luni, 2 octombrie 2023, că de la jumătatea lunii octombrie intră la plată ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei.

„Pe de altă parte, profit de ocazie pentru a anunţa că intră la plată ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei. Banii vor ajunge la oameni începând cu prima jumătate a acestei luni. Am crescut salariul minim de la 1 octombrie şi acordăm aceste ajutoare pensionarilor cu venituri mici. Deci sper că este clar pentru toată lumea că nu se poate vorbi de recesiune în România”, a anunţat Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de luni de la Palatul Victoria, notează news.ro.

Pensii 2023. Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, a transmis când vor intra pensiile în luna octombrie și ce sume de bani vor primi în plus peste 4 milioane de pensionari.

Plata drepturilor de pensie prin  intermediul CN Poșta Romana SA se face astfel:

Plăți curente

  • 1 – 15 ale lunii – domiciliul beneficiarilor;
  • pentru pensionarii avizați (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Plăți restante• 11 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor

• pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Plata prin conturi curente sau carduri de card se face începând din data de 14 sau din prima zi lucrătoare care urmează datei de 14 dacă această zi este nelucrătoare.

Citește și: Pensii octombrie 2023. Bani în plus pentru 4 milioane de pensionari. Daniel Baciu: „Vreau să reamintesc care sunt condițiile de acordare a acestui ajutor financiar”

Românii care locuiesc în străinătate și solicită plata drepturilor de pensie în sistemul public din România prin intermediul unui mandatar, trebuie să depună o procură specială la casa teritorială de pensii din raza de domiciliu a mandatarului sau la ultimul loc de asigurare al titularului.

„Chiar de luni, normal, începem să achităm pensiile aferente lunii octombrie, numai că noutatea este că, pe lângă pensia aferentă acestei luni, se va acorda și cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de Ordonanța 168/2022 și vreau să reamintesc care sunt condițiile de acordare a acestui ajutor financiar.

Este vorba despre pensionarii din sistemul public de pensii cu domiciliul în România, ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 3.000 de lei Acest ajutor este dat pe tranșe de venituri”, a explicat Daniel Baciu, la Antena 3.

Pensii 2023. Cine sunt pensionarii care primesc bani în plus

Daniel Baciu, conducătorul Casei de Pensii, a dezvăluit recent detalii cu privire la acordarea pensiilor pentru luna octombrie 2023, anunțând că peste patru milioane pensionari români vor beneficia de sume adiționale de bani în următoarea perioadă. Pe lângă pensia obișnuită, pensionarii vor primi și cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de Ordonanța 168/2022. Acest ajutor financiar este destinat pensionarilor din sistemul public de pensii cu domiciliul în România, care au venituri mai mici sau egale cu 3.000 de lei.

Citește și: Sunt vești excelente pentru peste 8 milioane de români care se vor pensiona. Iată ce se întâmplă cu sistemul de pensii

Pensionarii cu venituri de până la 1.500 de lei vor primi 1.000 de lei, cei cu venituri între 1.501 și 2.000 de lei vor primi 800 de lei, în timp ce pensionarii cu venituri între 2.001 și 3.000 de lei vor primi 600 de lei. În conformitate cu reglementările, aceste sume sunt acordate în două tranșe egale, prima tranșă fiind deja distribuită în luna ianuarie.

Aceste sume sunt specificate separat pe taloanele de pensie, față de pensia normală. Pensionarii pot vedea în mod clar detaliile despre veniturile lor, asigurându-se de transparența și corectitudinea procesului de acordare a acestor sume adiționale.