- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Marcel Ciolacu dorește mărirea pensiilor de la 1 ianuarie 2024!

02 Oct, 15:58 • Oprea Alina
Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații cu privire la pnsiile care trebuie majorate de la 1 ianuarie 2024. Acesta a comunicat faptul că va veni cu un ajutor „one-off”, care va fi diferențiat.
Premierul Marcel Ciolacu dorește mărirea pensiilor de la 1 ianuarie 2024!

Premierul Marcel Ciolacu a făcut această declarație cu privire la pensii în cursul zilei de luni. Acesta a declarat că dorește ca la 1 ianuarie 2024 să se producă o schimbare în legătură cu pensiile, iar în cazul în care această schimbare nu va avea loc, Guvernul va veni în ajutor. Acest ajutor poartă numele de „one-off”, care va fi diferențiat și înseamnă ca va fi acordat o singură dată.

„Ne-a dat Banca Mondială primul draft. A fost o discuție tehnică între cei de la Ministerul Muncii și Comisia Europeană, urmând să încheiem legea și pe urmă să venim cu prima lectură. Eu îmi doresc foarte mult să intre în vigoare de la 1 ianuarie. Dacă nu, doamne ferește… Din acest hățiș să fie la CCR… Oricum voi veni în locul legii cu un ajutor one-off care va acoperi legea. Dacă se intervine one-off, va fi diferențiat. Și în lege, principiile pe care le cer cei de la Comisie sunt în aceeași direcție.”, acestea sunt declarațiile Premierului Marcel Ciolacu, conform celor furnizate de Economedia.ro.

Află și: 35 de ani de muncă pentru doar jumătate de contribuție la pensie. De ce?

Calculator de pensie

Intră sau nu noua lege în vigoare?

Subiectul legat depensii este unul foarte controversat și complicat, dat fiind faptul că acestea trebuiau a fi mărite încă de anul acesta. După cum se menșionează, această mărire de pensie va avea loc la data de 1 ianuarie 2024, lucru care nu este cert. Premierul Marcel Ciolacu lasă de înțeles prin intermediul declarației sale că această mărire nu este sigură, iar dacă nu se va întâmpla, Guvernul va veni în ajutorul pensionarilor. Foarte mulți oameni și-au arătat nemulțumirea față de această problematică. Totodată, aceștia contribuie foarte mult la pensiile lor, iar la întreruperea din activitate, nu primesc nici jumătate din cât au contribuit. Data de 1 ianuarie 2014 va fi una foarte așteptată, atât de poporul român, cât și de Guvern și Premierul Marcel Ciolacu.

Află și: Anunțul momentului pentru pensionari! Câți bani vor primi în mână dacă punctul de pensie va ajunge la 45% din câștigul salarial mediu brut, de la 1 ianuarie 2024