- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii 2024! Ciolacu și Ciucă anunță lunile în care pensiile cetățenilor români vor crește!

31 Oct, 21:43 • Oprea Alina
De la data de 1 ianuarie 2024, cetățenii români vor avea parte de pensii mai mari față de cele actuale! Ciolacu și Ciucă au ieșit în față și au făcut ultimele declarații cu privire la acestea!
Pensii 2024! Ciolacu și Ciucă anunță lunile în care pensiile cetățenilor români vor crește!

Au fost comunicate ultimele detalii legate de pensiile românilor! Fostul și actualul premier al României au dat ultimele declarații cu privire la pensiile românilor, iar aceștia au confirmat că vor crește de două ori mai mult, mai exact, în ianuarie și sepetmebrie, anul 2024! În decursul zilei de marți, Premierul Marcel Ciolacu e emis aceste informații, principiul de bază care a fost stabilit fiind în ședința coaliție de guvernare pentru noua lege a pensiilor este „pensii egale, pentru muncă şi contribuţii egale” şi a anunţat că pensiile vor creşte de două ori anul viitor.

„Pensiile vor creşte de două ori anul viitor! La 1 ianuarie cu 13,8% şi la 1 septembrie prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechităţile. Pensii egale, pentru muncă şi contribuţii egale. Acesta este principiul de bază pe care l-am stabilit astăzi în coaliţie pentru noua lege a pensiilor.”, a comunicat Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook, potrivit stiripesurse.ro.

Citește mai multe despre: NOU. Ce prevede noua lege a pensiilor? Vârsta de pensionare a devenit egală pentru femei și bărbați

Creșterea pensiilor!
Creșterea pensiilor!

Noua Lege a Pensiilor – Un pas semnificativ!

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a făcut ultimele declarații cu privire la Noua Lege a Pensiilor, anume, că prin aceasta va fi făcut „un pas semnificativ în direcţia corectitudinii şi a echităţii”. Acesta a făcut anumite adăugiri conform cărora, după recalcularea pensiilor aflate în plată, o mare parte dintre pensionari vor beneficia de sume mai mari şi nicio pensie nu va scădea, iar pensiile vor creşte, în 2024, în două etape şi anume de la la 1 ianuarie cu 13,8% – rata inflaţiei şi, apoi de la la 1 septembrie, prin recalcularea pensiilor conform noii legi.

„Prin noua lege a pensiilor, facem un pas semnificativ în direcţia corectitudinii şi a echităţii. În urma recalculării pensiilor aflate în plată, o mare parte dintre pensionari vor beneficia de sume mai mari şi cu siguranţă nicio pensie nu va scădea. Anul viitor, pensiile vor creşte în două etape: la 1 ianuarie cu 13,8% – rata inflaţiei şi, ulterior, la 1 septembrie, prin recalcularea pensiilor conform noii legi.”, a comunicat Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.

„PNL este partidul care a majorat pensiile cu peste 40% în trei ani, în timpul guvernărilor liberale.

Am dus punctul de pensie de la 1.265 lei, cât era în anul 2020, până la 1.785 lei, cât este în prezent. Şi asta vom continua să facem în coaliţie. Sunt introduse beneficii suplimentare pentru mame: femeile care au născut şi crescut mai mulţi copii până la vârsta de 16 ani pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu o durată de până la 3 ani şi 6 luni”, a mai precizat liderul liberalilor.

De-a lungul anilor, modificările legislative au generat diferenţe de câteva sute de lei între pensiile cu aceeaşi contribuţie. Ne dorim să corectăm aceste lucruri şi să înlăturăm inechităţile acumulate de-a lungul timpului. Vom continua să le fim alături românilor care au muncit din greu şi care la bătrâneţe merită tot sprijinul nostru. Iar noua lege a pensiilor despre asta este: respect şi grijă faţă de seniori.”, a adăugat și concluzionat Nicoale Ciucă, potrivit celor citate.

Citește mai multe despre: Anunțul Casei de Pensii pentru pensionari. Se pot ridica până la 6 noiembrie 2023