- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii 2024. Vestea momentului pentru seniorii României! S-a făcut anunțul – Câte milioane se adaugă la pensiile vârstnicilor

21 Aug, 11:20 • Constantin Cristina
Pensii 2024. S-a făcut anunțul mult așteptat de pensionari! Pensiile se măresc de anul viitor, cu cât se vor mări acestea.
Pensii 2024. Vestea momentului pentru seniorii României! S-a făcut anunțul - Câte milioane se adaugă la pensiile vârstnicilor

Pensii 2024. Vestea momentului pentru seniorii României! La sfârșitul lunii curente se va desfășura o întâlnire la Bruxelles, în care se va avea în vedere și majorarea pensiilor, potrivit romaniatv.net.

Citește și: Ministrul Muncii face marele anunț pentru seniorii României! „Cu siguranță vom avea o creștere a pensiilor”

Vestea momentului pentru seniorii României! S-a făcut anunțul – Câte milioane se adaugă la pensiile vârstnicilor

Așadar, pensionarii se vor bucura de o mărire de câteva sute de lei, astfel, pensia minimă va înregistra o creștere de la 1.125 lei la 1.350 lei, începând de anul viitor. De asemenea, se preconizează că punctul de pensie va crește de la 1.785 lei la 2.142 lei.

Șeful Casei de Pensii a subliniat că majorarea veniturilor reprezintă o inițiativă menită să corecteze inechitățile din sistemul actual. Daniel Baciu a dorit să evidențieze că reforma recentă a acestor venituri nu va conduce la reducerea sumelor primite de pensionari.

Cei care vor atinge o anumită echilibrare sunt persoanele cu pensii foarte mici, care vor primi sprijin din partea statului. Pe parcursul unei apariții televizate, Doina Pârcălabu, fosta șefă a Casei de Pensii, a clarificat următoarele aspecte:

Pensii
Pensii

„Plecăm de la lege, de la 1 ianuarie, Guvernul nu va face rabat, la 1 ianuarie se cunoaște inflația pentru 2022, ori inflația comunicata de INS e de 13,8,%, dacă nu mă înșel. Aici, ar trebui sa se adauge ceva pentru majorarea salariului mediu, dar în 2022 a fost vorba de creștere negativă, deci nu mai poate aduce influentă.

În aceste condiții, tot ce poate identifica Guvernul mai mult 13,8%, e de salutat si apreciat efortul. Este posibil să se fii luat in discuție ca trebuie crescute pensiile mici, ca măsură de ajutorare socială. Daca vorbim de pensii pe contributivitate, nu poate avea loc discuție de indexare diferita fata de veniturile mari, pentru că nu este corect”, a explicat Doina Pârcălabu.

Mai mult, Simona Bucura Oprescu, noul ministru al Muncii, a comunicat că noua lege a pensiilor va fi stabilită abia începând cu anul 2024. În prezent, ministerul lucrează la trei variante diferite, toate având ca scop să aducă o creștere semnificativă a veniturilor pensionarilor.

„Aici avem două variante de lucru. Ne dorim să avem un proces de adoptare a noii legi a pensiilor cât mai rapid. Dacă acest act normativ va fi finalizat înainte de 1 ianuarie 2024, atunci vom vedea în noua lege a pensiilor.

Categoric vom avea o pensie minimă mai mare, fiindcă tocmai de la ideea aceasta se pleacă. Considerăm că suma de 1225 de lei este o pensie foarte mică și tocmai aici ne dorim să venim cu o creștere a pensiilor. Ne dorim să avem o creștere care să se simtă, dar îmi este imposibil să vă spun acum un procent, fiindcă la legea pensiilor avem trei variante de lucru”, a declarat ministrul Muncii.

Alte articole: Marcel Ciolacu, despre vizita la Bruxelles. PNRR și pensiile speciale, principalele subiecte de discuție. „Este un demers normal”