- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii august 2023. Când intră banii pe card și cine primește 250 de lei în plus

31 Jul, 19:56 • Bumbeneci Diana
Sunt vești bune pentru pensionarii din România. Banii vor intra mai devreme în luna august, iar o parte dintre seniori primesc mai mulți bani.
Pensii august 2023. Când intră banii pe card și cine primește 250 de lei în plus

Luna care începe chiar mâine aduce vești bune pentru pensionarii din România. Seniorii vor primi banii în funcție de modul în care ei aleg să fie livrați banii, însă cu toții vor avea parte de veniturile lunare mai devreme, anunță CNPP.

Când intră banii pe card și cine primește 250 de lei în plus

Ce este cert este faptul că românii care au ales să primească pensia prin Poșta Română vor trebui să aștepte sumele de bani începând cu data de 1 până pe 13, la domiciliul pe care l-au declarat. În situația în care nu sunt găsiți la domiciliu, pensiile pot fi ridicate de la ghișeele poștale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Pensii
Pensii

Pensionarii care au ales să primească bani în cont curent sau pe card vor aștepta până pe data de 12 august, cel târziu 13, având în vedere minivacanța bugetarilor, deoarece zilele de 14 și 15 sunt zile nelucrătoare. Pensionarii care au venituri mai mici sau egale cu 1.700 de lei vor primi suma de 250 de lei. Banii pot fi folosiți pentru a achiziționa alimente.

Voucherele de alimente vor fi încărcate cu bani pentru tranșa a patra în luna august. Banii sunt acordați prin programul „Sprijin pentru România” în șase tranșe egale, a câte 250 de lei fiecare. Cu toate acestea însă, nu toți românii vor mai primi vouchere în august.

„Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele prevăzute la alin. (1) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”, se arată în textul OUG 63/9 mai 2022.

Prin intermediul programului național cunoscut după „Sprijin pentru România”, persoanele din categoriile vulnerabile, vor beneficia pe parcursul acestui an de șase vouchere de alimente în valoare de 250 de lei fiecare, pentru alimente și mese calde. Voucherele au valabilitate un an.

Bugetul măsurii temporare Sprijin pentru România, acordată prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie 2022-31 decembrie 2023, se stabilește la suma de 6.281.200 mii lei cu sursă de finanțare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și din fonduri europene nerambursabile, în conformitate cu regulile de eligibilitate și normele comunitare și naționale aplicabile Programului operațional Incluziune și demnitate socială și Programului operațional Ajutorarea persoanelor dezavantajate, prin unitatea de implementare din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de beneficiar de fonduri europene nerambursabile”, se arată în textul de lege.

Vezi și: Meteo 1-3 august. Vremea se schimbă în toată țara. ANM anunță ce temperaturi vor fi până voi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult