- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii decembrie 2023. Când primesc românii banii pentru sărbători

29 Nov, 09:47 • Bumbeneci Diana
Când se încasează pensiile în luna decembrie 2023. Românii se tem tot mai mult că vor primi banii mai târziu din cauza grevelor, însă oficialii Guvernului susțin că nu se va întâmpla acest lucru.
Pensii decembrie 2023. Când primesc românii banii pentru sărbători

Seniorii se tem că vor primi pensia mai târziu tocmai acum, în pragul sărbătorilor, asta după ce casele de pensii din teritoriu au intrat, din 27 noiembrie, în grevă. Dacă funcționarii publici nu vor reveni la muncă în timp util, pensiile sunt în pericol să întârzie.

Pensii decembrie 2023

În acest context, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) face astăzi o serie de precizări pentru a-i liniști pe pensionari. Casa Națională de Pensii dezvăluie când se vor da pensiile în luna decembrie 2023, confirmând că plata acestora nu este în pericol.

Ai mai putea citi și: Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 decembrie. Urmează zile cu ger și ninsori în România

„Referitor la plata pensiilor în luna decembrie 2023

Având în vedere sărbătorile legale din 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, precum și zilele libere de 2 și 3 decembrie 2023, conducerea Casei Naționale de Pensii Publice precizează că a întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura plata pensiilor și a celorlalte drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii, aferente lunii decembrie.

Cu sprijinul factorilor poștali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate.

Reamintim că pentru beneficiarii care au ales plata prin conturi bancare, ziua de plată este 12 decembrie.

În acest context, având în vedere exercitarea dreptului la protest/grevă al salariaților din casele teritoriale de pensii, dorim să îi asigurăm pe beneficiari că activitatea acestor instituții continuă iar plata pensiilor nu este pusă în pericol”.

pensionari

Ce a transmis Casa de Pensii Bistrița-Năsăud:
„ÎNCEPÂND CU DATA DE 27.11.2023

GREVĂ GENERALĂ

-TERMEN NELIMITAT-”.

Anunțul Casei de Pensii Cluj:
„ÎNCEPÂND CU DATA DE 27.11.2023

GREVĂ GENERALĂ

-TERMEN NELIMITAT-”.

Comunicatul Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii:
„Angajații instituțiilor din Ministerul Muncii
Intră în Greva Generală începând cu data de 27 noiembrie 2023

Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM cât și angajații neafiliați în sindicate declară GREVĂ GENERALĂ pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că, greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii.

Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile. Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri.

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii este organizație sindicală dedicată apărării drepturilor angajaților din sectorul ministerului Muncii și promovării unor condiții de muncă corecte și sigure. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale pentru toți membrii săi.

Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente”.

Ai mai putea citi și: Au fost anunțate ajutoarele financiare care nu se mai dau din 2024. Peste 2 milioane de români sunt vizați

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult