- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii februarie 2024. Când vor primi românii veniturile pe luna următoare

31 Jan, 17:23 • Bumbeneci Diana
Când se așteaptă să intre pensiile pe card în februarie 2024? Anunțul autorităților.
Pensii februarie 2024. Când vor primi românii veniturile pe luna următoare

În luna februarie a anului 2024, românii vor beneficia de un venit suplimentar, așteptând cu nerăbdare să afle data exactă la care vor primi pensiile pe card.

Pensiile românilor au fost indexate cu 13,8%, în concordanță cu rata inflației. Astfel, suma pe care pensionarii o vor primi începând cu luna ianuarie a anului 2024 va fi mai mare. Cu toate acestea, luna februarie aduce un sprijin suplimentar pentru bătrâni prin intermediul programului „Sprijin pentru România”. Vârstnicii sunt nerăbdători să primească pensiile majorate pe card, astfel încât să-și poată acoperi cheltuielile cu facturile, medicamentele și alimentele.

Când vor intra pensiile pe card în februarie 2024

Pensionarii așteaptă cu interes să primească lunar pensii puțin mai mari decât cele obișnuite, iar în luna februarie a anului 2024, data la care vor intra pensiile în posesia românilor va varia în funcție de modul în care aceștia au ales să primească venitul lunar.

Există două opțiuni prin care pensionarii își pot primi pensiile, fie pe card, fie prin poștă. Astfel, data la care vor încasa venitul lunar va fi diferită. Casa Națională de Pensii a anunțat că pensionarii își vor primi pensiile mai devreme față de luna ianuarie, între 1 și 15 februarie 2024, conform informațiilor de pe fanatik.ro.

Pensionarii care au optat pentru primirea pensiei acasă, prin intermediul Poștei Române, dar nu vor fi la domiciliu în momentul livrării, vor putea să-și ridice pensia de la ghișeele poștale corespunzătoare, în termen de două zile lucrătoare de la ultima zi de plată a pensiilor din luna februarie, respectiv 15 februarie. În cazul nerespectării acestor condiții, pensiile se vor întoarce la casa teritorială de pensii, de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Citește și: Sorin Grindeanu dă de pământ cu conducerea Portului Constanța. „Toată conducerea Portului Constanța o destitui dacă acest lucru se adeverește”

pensii
pensii

Pensionarii care și-au ales varianta de primire a pensiei pe card trebuie să țină cont că aceasta va fi virată la data de 12 februarie 2024 și nu mai târziu de 13 februarie, informație importantă de care vor ține cont în fiecare lună.

Venituri suplimentare în luna februarie a anului 2024 pentru pensionarii din România

Pensionarii din România vor beneficia de venituri mai consistente în luna februarie a anului 2024, datorită programului „Sprijin pentru România”, de care vor beneficia aproximativ un milion de români cu venituri reduse. Persoanele care îndeplinesc criteriile programului vor primi în luna februarie prima tranșă, în valoare de 250 de lei, sprijin care îi va ajuta să achiziționeze alimente și mese calde.

Cardurile sociale pe care le vor primi persoanele vulnerabile din România vor fi încărcate cu suma de 250 de lei la fiecare două luni, astfel încât suma totală până la sfârșitul anului 2024 va ajunge la 1.500 de lei pentru fiecare beneficiar al programului „Sprijin pentru România”.

Pentru a beneficia de sprijinul oferit de program, pensionarii trebuie să îndeplinească criteriul privind veniturile lunare, care trebuie să fie mai mici sau egale cu 2.000 de lei. Programul nu vizează doar pensionarii, ci și persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nu depășesc suma de 2.000 de lei.

Ai mai putea citi: Guvernul a scos carnea tocată din lista alimentelor plafonate. Iată produsele ce vor rămâne la ofertă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult