- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii iulie 2024. Banii ajung diferit la pensionari luna aceasta. Anunț CNPP

09 Jul, 08:46 • Bumbeneci Diana
Care este data la care urmează să fie virate pensiile în luna iulie 2024? Anunțul făcut cu CNPP.
Pensii iulie 2024. Banii ajung diferit la pensionari luna aceasta. Anunț CNPP

Din cauza ultimelor recalculări care au avut loc în sistemul de pensii, seniorii din România se tem că în luna iulie nu vor primi banii la timp. Casa Națională de Pensii Publice a anunțat care sunt perioadele în care banii vor fi livrați de Poșta Română.

Pensii iulie 2024

În ultimii ani, milioanele de pensionari din România s-au împărţit în două mari categorii. Unii primesc pensia direct pe card, iar ceilalţi încă o primesc prin intermediul Poştei Române.

În acest sens, pensionarii primesc pensiile în două etape distincte. Cei care încă apelează la serviciile Poştei Române primesc pensia în prima parte a lunii, în timp ce pensionarii care primesc pensia pe card încasează banii undeva spre mijlocul lunii.

Așadar, în luna iulie, pensionarii care primesc pensia prin intermediul Poştei Române ar urma să încaseze banii undeva în intervalul 2-10 iulie.

De partea cealaltă, pensionarii cu card ar fi trebuit să încaseze banii undeva în intervalul 12-14 iulie. Cu toate acestea însă, cum 13 şi 14 iulie sunt zile de weekend, autorităţile anunţă că depun toate eforturile necesare pentru a alimenta toate conturile pensionarilor încă de vineri, 12 iulie, astfel încât să nu existe pensionari care să primească pensiile abia pe 15 sau chiar 16 iulie, fiind vorba despre o mică întârziere luna aceasta.

Citește și: Veste majoră pentru pensionari. Simona Bucura Oprescu: „Vor fi pensionari care, după 1 septembrie, vor avea categoric avantaje”

pensii
pensii

Câţi pensionari sunt la ora actuală în România

Potrivit ultimelor bilanțuri realizate în sistemul național de pensii, datele colectate scot în evidență faptul că în România există aproape 4,8 milioane de pensionari. Numărul pensionari a scăzut în ultima perioadă. De exemplu, între ianuarie 2024 şi mai 2024, numărul pensionarilor a scăzut cu peste 12.100.

Chiar dacă autorităţile au încercat să facă în aşa fel încât tot mai mulţi pensionari să-şi primească pensia direct pe card, există încă un echilibru straşnic între pensionarii care primesc pensia pe card şi cei care primesc pensia prin intermediul Poştei Române. Sunt statistici care reliefează faptul că mare parte dintre pensionari se tem să primească pensia pe card, pentru că nu ştiu să folosească un card sau pentru că ar putea fi atacaţi în momentul în care îşi doresc să scoată bani de pe cardul respectiv. Mai mult, cifrele arată că cei mai mulţi pensionari care primesc pensia prin intermediul Poştei Române provin din mediul rural.

Citește și: Sorin Grindeanu dă de pământ cu piloții de la TAROM intrați în grevă. „Sunt 2 milioane de euro”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult