- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii mai 2024. CNPP anunță când intră pensiile pentru Paște având în vedere minivacanța

22 Apr, 13:51 • Bumbeneci Diana
Este cea mai nouă veste pentru pensionarii din România. CNPP anunță când intră pensiile în luna mai 2024.
Pensii mai 2024. CNPP anunță când intră pensiile pentru Paște având în vedere minivacanța

Casa Națională de Pensii anunță când vor intra pensiile în luna mai 2024. Având în vedere că multe instituții vor avea liber, pensionarii se tem că nu vor primi banii la timp. Cu toate acestea însă, CNPP va găsi soluțiile în așa fel încât să rezolve problema cât mai rapid.

Pensii mai 2024

În acest context, șeful CNPP a transmis care este data la care vor fi livrate pensiile, în condițiile în care zilele de 1, 2, 3, 4, 5 și 6 mai sunt zile libere.

În luna aprilie, plata pensiilor a fost afectată de greva poștașilor, iar în luna mai, chiar de Paște, există probleme din cauza minivacanței bugetarilor. Potrivit declarațiilor președintelui Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, banii ajung mai târziu de Paşte, iar pensiile pentru luna mai 2024 vor fi plătite ulterior datei prestabilite, din cauza zilelor libere de 1 Mai.

Deși în mod normal distribuirea pensiilor se face între data de 1 și 15 a fiecărei luni, în luna mai procesul va începe cu o zi mai târziu, pe 2 mai.

Vezi și: Cristian Popa: BNR ar putea amâna reducerea dobânzii în mai 2024. Inflația și riscurile rămân ridicate

pensii
pensii

Guvernul a dat vacanță bugetarilor de pe 1 mai până pe 7 mai inclusiv

Șeful Casei de Pensii a dat însă asigurări că poștașii vor fi chemați la muncă imediat după ziua de 1 mai, special pentru ca pensiile să ajungă cât mai repede la oamenii din toată țara.

Potrivit explicațiilor transmise de Daniel Baciu, data la care pensionarii vor primi pensiile nu va fi influențată de zilele libere, asta deoarece oamenii vor primii banii de la poștași încă de pe 2 mai.

Peste jumătate din pensionarii României încasează banii de la poștași

Daniel Baciu a explicat că poștașii care vor munci în ziua de 2 mai vor primi ulterior o zi liberă compensatorie. Motivul acestei întârzieri este strâns legat de alinierea cu calendarul sărbătorilor legale și cu programul de concediu acordat angajaților statului, inclusiv poștașilor responsabili de distribuirea pensiilor.

În România, dintr-un total de aproximativ 5.000.000 de pensionari, peste jumătate optează pentru încasarea pensiei prin intermediul poștașilor în prima parte a lunii, în timp ce cealaltă jumătate preferă transferul banilor pe cardurile bancare, aceștia fiind disponibili între ziua a 12-a și a 15-a a fiecărei luni.

Vezi și: Mugur Isărescu a prescris iar cura cu ceai de tei! Guvernatorul BNR dă detalii despre inflația din România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult