- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensiile speciale vor fi impozitate „în funcție de mărime”. Marcel Ciolacu: „Trebuie să venim cu ceva sustenabil corect și acceptat de CCR”

08 Mar, 20:51 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu a declarat pe parcursul zilei de astăzi că pensiile speciale care depășesc un anumit plafon vor fi impozitate. Președintele PSD a menționat că legea nu se va aplica retroactiv.
Pensiile speciale vor fi impozitate „în funcție de mărime”. Marcel Ciolacu: „Trebuie să venim cu ceva sustenabil corect și acceptat de CCR”

Apar noi informații despre pensiile speciale! Marcel Ciolacu a dat o declarație pe parcursul zilei de astăzi, atunci când a confirmat că indemnizațiile vor fi impozitate dacă depășesc un anumit plafon, mai exact, în funcție de „mărimea” acestora, susține digi24.ro.

Pensiile speciale vor fi impozitate

Președintele PSD a anunțat pe parcursul zilei de astăzi că pensiile speciale care depășesc un anumit plafon vor fi impozitate, mai exact, în funcție de „mărime”. Marcel Ciolacu a menționat în discursul lui că discuțiile au luat naștere în baza unor interese politice, tocmai de aceea, ele trebuie să fie finalizate.

„S-a ajuns la această emoție și la această discuție nu numai din interese politice, pentru că această discuție aduce procente cu Robin Hoozi indiferent de partid politic, dar s-a exagerat legislativ. Nu poți să soliciți o legislație să câștigi mai mult decât câștigai când erai în activitate. Trebuie închisă această discuție”, declară președintele PSD.

Vezi și: Cât plătește statul în fiecare an pentru cei 10.000 de români care primesc pensii speciale

Ciolacu a afirmat că legea nu se va aplica retroactiv. Președintele PSD susține că reprezentanții trebuie să identifice măsuri sustenabile, pe care Curtea Constituțională a României (CCR) le-ar putea accepta. Mai mult de atât, Ciolacu a adăugat că deciziile luate de instituția menționată nu se dezbat și nu se comentează, ci doar se aplică.

„Pensiile care depășesc un anumit plafon, acelea vor avea în funcție de mărime o anumită impozitare. Nimeni în lume nu poate veni cu o lege care să fie retroactivă. De aceea trebuie să venim cu ceva sustenabil corect și acceptat de CCR. Deciziile CCR nu se comentează, se pun în aplicare”, completează Ciolacu.

Marcel Ciolacu, declarații despre impozitarea pensiilor speciale
Marcel Ciolacu, declarații despre impozitarea pensiilor speciale

Președintele PSD a adăugat că pensiile militare nu se pot considera speciale, și de altfel, acestea nu sar de bunul simț. Ciolacu susține că această indemnizație una „ocupațională”. În același discurs, liderul a precizat că impozitarea ar trebui să se aplice inclusiv la nivelul salariilor din sistemul bugetar.

„Vom vedea dacă abordarea ar trebui să se extindă la anumite salarii exagerate. Părerea mea, în sistemul bugetar, președintele României trebuie să aibă cel mai mare venit”, declară președintele PSD.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Marcel Ciolacu: „Nu pot să accept ca pensiile militarilor să fie considerate pensii speciale. Vom veni cu o lege care să treacă de CCR”