Pepenele roșu este bogat în vitamine, antioxidanți și fibre, oferind numeroase beneficii pentru sănătate, printre care hidratare, susținerea sistemului imunitar, îmbunătățirea digestiei și potențiale beneficii pentru piele și inimă.
Dr. Mihai Mara, medic de familie, explică cum se taie corect acest fruct, pentru că mulți fac aceeași greșeală. Concret, coaja pepenului, deși nu se consumă, poate conține bacterii foarte periculoase pentru sistemul digestiv.
„Mulți încă nu știu că pepenele, înainte de a fi tăiat, se spală foarte bine. Dacă nu, lama cuțitului care atinge coaja plină de bacterii contaminează miezul. Așa apar durerile de burtă, greața, amețelile. Îi întreb dacă au mâncat pepene. Spun da. Când îi întreb dacă l-au spălat, răspund: Păi ce, eu mănânc coaja?”, explică medicul, potrivit Fanatik.ro.
Înainte să măncați pepenele roșu, este bine să:
Doctorul atrage atenția și asupra mâncării cumpărate de pe stradă, mai ales în vacanțe. Produsele expuse în aer liber pot deveni rapid periculoase, din cauza temperaturilor ridicate și a lipsei de igienă. „Sunt multe alimente ținute în soare, manipulate fără mănuși, pe care se așază muștele. Dacă vezi un porumb fiert plin de muște, cumperi copilului? Să știți că mulți o fac!”, mai avertizează dr. Mihai Mara.