- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

PepsiCo, investiție de peste 2 milioane de dolari în energie verde. Au fost instalate panouri fotovoltaice în 3 locații din România

25 Apr, 13:16 • Fundeanu Madalina
PepsiCo investește în energie verde. Au fost montate panouri fotovoltaice în valoare de 2 milioane de dolari în cele 3 locații din România ale companiei.
PepsiCo, investiție de peste 2 milioane de dolari în energie verde. Au fost instalate panouri fotovoltaice în 3 locații din România

Gigantul PepsiCo a anunțat, printr-un comunicat de presă, finalizarea celui mai recent proiect de energie verde prin integrarea de panouri fotovoltaice în cele trei locații ale sale din România, mai exact în Dragomirești, Popești-Leordeni și Covasna, potrivit Economedia.

PepsiCo investește în energie verde

Proiectul are în vedere obiectivele de decarbonizare ale PepsiCo Positive (pep+), căci PepsiCo are înn plan să atingă un nivel net-zero până în anul 2040 și reprezintă o investiție locală de 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalată combinată de 1.700 kWp și cu un potențial de a genera peste 1.300 MWh de energie electrică verde pe an.

Compania estimează că prin aceste panouri fotovoltaice se va ajunge la o reducere anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) cu aproximativ 500 de tone, ceea ce echivalează cu beneficiul plantării a peste 15.000 de copaci. În plus, PepsiCo evaluează posibilitatea de a instala panouri fotovoltaice în toate clădirile companiei din România, mai arată sursa citată.

Citește și: Tren metropolitan la Cluj, investiţie de 10 milioane de euro

PepsiCo
PepsiCo

„Instalarea panourilor fotovoltaice în fabricile noastre din România reprezintă un pas important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, ca parte a obiectivelor noastre pep+ și a angajamentului nostru de a integra sustenabilitatea în fiecare aspect al operațiunilor noastre“, a declarat Daniel Drăgușin, East Balkans Supply Chain Director, PepsiCo.

„Pe lângă faptul că determină o productivitate net-zero, investiția în panouri fotovoltaice aduce și avantaje economice. Producția proprie de energie electrică ne permite să reducem costurile în comparație cu achiziția de la rețea.”, a mai spus acesta.

PepsiCo România face investiții permanente în soluții utile din punct de vedere energetic, în utilizarea de vehicule hibride și electrice, în optimizarea transportului și în implementarea altor inițiative sustenabile. Cât despre flota sa, compania a atins un procent de 80% de vehicule hibride la sfârșitul lui 2023.

Gigantul operează și investește în România de peste 30 de ani. În ultimii 10 ani, compania a investit direct 320 de milioane de dolari în România, inclusiv în practici sustenabile. De pildă, noua linie de producție automatizată instalată în 2023 în fabrica de băuturi produce acum până la 1 milion de sticle pe zi, utilizând simultan cu 30% mai puțină energie decât vechea linie convențională.

Vezi și: Proiect-mamut lângă București! România va avea cel mai mare centru educaţional din estul Europei