- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Percheziții de amploare în România! Prejudiciu de peste 7 milioane de lei

01 Aug, 17:01 • Stefan Simion
Au fost organizate noi percheziții în România. În urma a 15 verificări s-a stabilit un prejudiciu de 7 milioane de lei.
Percheziții de amploare în România! Prejudiciu de peste 7 milioane de lei

La data de 1 august, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Argeș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, respectiv din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 15 percheziții domiciliare, în județele Argeș și Mehedinți, în două cauze penale.

Percheziții de amploare în România

În prima cauză penală, aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au fost efectuate 10 percheziții domiciliare și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privata, uz de fals și delapidare ce a produs consecințe deosebite.

Din cercetări a reieșit că trei persoane, de 64, 40 și 33 de ani, alături de alte două persoane, de 65 și de 71 de ani, prin intermediul a două societăți, ar fi fraudat patrimoniul unei societăți, în urma procedurilor de reorganizare și de faliment care s-au derulat față de această societate, prin vânzarea în mod fraudulos a unui activ (bun imobil) și prin retragere de numerar din societate pe baza unor documente falsificate.

Percheziții
Percheziții

Prejudiciul stabilit până în această fază a cercetărilor este de 5.211.072,95 lei.

În a doua cauză penală, aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au fost efectuate 5 percheziții domiciliare și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de gestiune frauduloasă și distrugere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2019 – 30 iunie 2020, un bărbat, de 45 de ani, administrator în fapt al unei societăți din Pitești, ar fi încredințat unei alte societăți mai multe autovehicule pentru a fi folosite la derularea contractelor de colaborare (servicii de transport persoane), în împrejurarea în care autovehiculele în cauză ar fi fost achiziționate în sistem leasing, fără ca societatea administrată de cel în cauză să dețină acordul sau consimțământul proprietarului/finanțatorului, privind transmiterea către terți a dreptului de folosință asupra bunurilor, obligații asumate prin contractele de leasing.

De asemenea, bărbatul ar fi refuzat, cu intenție, să restituie locatorului (firmei de leasing), 8 autovehicule, care ar fi făcut obiectul unui număr egal de contracte de leasing (toate încheiate în cursul anului 2018), iar, în urma ridicării silite a acestora de către executorul judecătoresc, s-a constatat că autovehiculele prezentau urme de distrugere, aflându-se într-o stare avansată de degradare, totodată, fiind constatată și lipsa mai multor elemente structurale, de propulsie și aspect, (respectiv lipsă uși, scaune pasageri, aeroterme, trape de ventilație, piese motor și chiar lipsa motorului în unele cazuri).

Prejudiciul stabilit în această cauză penală este de 2.773.577 de lei.

În urma perchezițiilor, în ambele cauze penale au fost ridicate documente finaciar-contabile cu valoare probatorie și au fost puse în executare 3 mandate de aducere.

De asemenea, în a doua cauză a fost instituită măsura sechestrului asigurător pe un imobil (teren) și conturi bancare, până la concurența a 2.773.577 de lei.

Vezi și: Noi orașe adăugate pe harta dezvoltatorilor de spații de retail în 2023. Ce zone din România au cucerit piața

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult