- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Percheziții la RAR București. Sute de mașini au trecut de inspecții cu documente false. Poliţia anunţă că va cere reexpertizarea autovehiculelor

29 Jun, 21:27 • Lupu Alexandra
Mega-anchetă la RAR București. Anchetatorii suspectează că sute de mașini au trecut de inspecții cu date false în documente.
Percheziții la RAR București. Sute de mașini au trecut de inspecții cu documente false. Poliţia anunţă că va cere reexpertizarea autovehiculelor

Polițiștii și procurorii din Ilfov fac percheziții la sediul Registrului Auto Român (RAR) joi după amiază, informează stiripesurse.ro. Ancheta este efectuată în cadrul unui dosar care vizează infracțiuni de fals în legătură cu activitatea de verificare tehnică și omologare a autovehiculelor. Altfel spus, anchetatorii suspectează că sute de mașini au fost omologate, în ciuda faptului că datele din documente nu erau reale.

Mega-anchetă la RAR București

Poliţia anunţă că va cere reexpertizarea autovehiculelor care fac obiectul anchetei. Sute de persoane urmează să fie audiate, după ce inspectorii suspectează că sute de mașini au fost omologate, în ciuda faptului că datele din documente nu erau reale, în raport cu starea tehnică sau masa maximă autorizată.

Te-ar putea interesa și: Atenție! Șoferii din Capitală riscă să se trezească cu mașinile ridicate. Primarul Sectorului 2: „Aveți mare atenție unde vă lăsați mașina”

Poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, efectuează, joi după-amiază, 7 percheziții la sediul unei instituții din București, precum și la adresele a două persoane din județul Ilfov și București. Surse judiciare au declarat pentru news.ro că infracțiunile care fac obiectul anchetei au fost comise începând cu anul 2019 și până în prezent.

„Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că, mai multe autovehicule ar fi fost expertizate, din punct de vedere tehnic, de către instituţia de profil respectivă, în alte condiţii decât cele prevăzute de lege. Astfel, unele autovehicule ar fi fost detarate, fiindu-le menţionată o masă maximă autorizată mai mică decât cea reală, astfel încât acestea să poată fi conduse cu permis categoria B.

Alte autovehicule, tip basculantă, ar fi fost transformate în platforme de transport auto, fără deţinerea unor documente care să ateste noile caracteristici, emise de producător sau de firme autorizate. Alte autovehicule ar fi fost atestate ca „bun tehnic” fără să fi fost expertizate corespunzător din punct de vedere tehnic, autovehicule cărora le-au fost reţinute certificatele de înmatriculare, de către poliţie, pentru defecţiuni tehnice ori modificări neomologate”, transmite, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov printr-un comunicat.

RAR
RAR

În comunicat se precizează că anchetatorii suspectează că anumite mașini non-euro ar fi fost încadrate în norme de poluare superioare, iar alte autovehicule ar fi fost transformate în autoutilitare, contrar legii, cu scopul achitării unor taxe și impozite mai mici decât cele prevăzute din punct de vedere legal.

„În cadrul activităţilor procedurale, vor fi ridicate şi analizate documente ce vizează expertizarea a peste 300 de autovehicule şi, de asemenea, vor fi efectuate activităţi specifice în vederea audierii a peste 400 de persoane. În cauză, se va dispune ridicarea şi reexpertizarea mai multor autovehicule, care au legătură cu obiectul cercetărilor”, precizează Poliţia judeţeană Ilfov.

Biroul de Presă al Registrului Auto Român informează că RAR acordă tot sprijinul autorităților pentru buna desfășurare a anchetei. Conducerea nu a fost informată până în prezent de implicarea vreunui angajat în săvârșirea unor fapte de natură penală în legătură cu cercetările efectuate. RAR va lua toate măsurile necesare de sancționare a persoanelor care au avut implicări în acest sens.

Citește și: Clienții Uber vor fi asaltați cu reclame în timpul așteptării mașinii și pe durata călătoriei