- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pericle Sălceanu e student bursier, dar se implică activ la munca de la ferma de 3.000 de oi a familiei

28 Mar, 14:38 • Bocioacă Bianca
Un student bursier la Agricultură se implică activ în gestionarea fermei mixte a familie. Povestea lui Pericle Mihai Sălceanu a fost făcută publică de către Universitatea pentru Științele Vieții din Iași.
Pericle Sălceanu e student bursier, dar se implică activ la munca de la ferma de 3.000 de oi a familiei

Pericle Mihai Sălceanu, un student din localitatea Leoști, comuna Pădureni, județul Vaslui, muncește alături de familia sa într-o fermă mixtă, ce include 3.00 de ovine din rasa Merinos de Palas, circa 40 de vaci din rasa Bălțată românească, plus 200 de hectare de culturi arabile și 300 de hectare de pășune. Tânărul fermier spune că, dacă nu ar iubi animalele, nu ar rezista în agricultură.

Citește și: Noi măsuri ce vizează fermierii români. Dan Motreau: „Fermele mici vor fi scutite de controale și sancțiuni”

Student transformat în fermier de pandemie

Când s-a năpustit pandemia, Pericle era deja student la Facultatea de Agricultură USV Iași, dar nu s-a speriat niciodată de muncă și învățat. așa că și-a dorit să continue studiile superioare, dar și să contribuie în fermă la îngrijirea animalelor.

„Astăzi, la vârsta de 22 ani, putem spune că a reușit să echilibreze cele două pasiuni ale sale, dar mai ales să fie un sprijin pentru familia sa. Tânărul a ajuns în al treilea an de studii, este student merituos cu bursă pentru performanță academică, iar weekend de weekend este la ferma familiei”, arată oficialii USV Iași.

Citește și: Cât va costa mielul de Paște în 2024. Fermier: „Investiția este mai mare pe an ce trece, plecând de la porumb, de la furaje, toate cresc”

„Banii astăzi îi ai, mâine nu-i ai, dar cunoștințele îți rămân. La fermă, este o muncă frumoasă, o muncă profitabilă, pe care trebuie să o faci cu drag și încerc să duc ferma la un alt nivel. Lipsa forței de muncă ne impune tehnologizarea. Ca să aduci hrana de la furcă la furculiță este nevoie de multă muncă, în fermă când ajung nu uit de cele învățate casă, masă, rasă pentru animalele noastre”, a spus tânărul student în anul III.