- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Persoanele cu venituri mici trebuie protejate în cazul creditelor de consum. Maria Grapini: „Creditele de consum sunt pentru cetățenii cei mai săraci. Nu se duc bogații să ia credit”

25 Nov, 14:21 • Fundeanu Madalina
Europarlamentarul PUSL Maria Grapini a oferit noi declarații legate de creditele de consum. Potrivit acesteia, persoanele cu venituri mici trebuie protejate în cazul acestor credite.
Persoanele cu venituri mici trebuie protejate în cazul creditelor de consum. Maria Grapini: „Creditele de consum sunt pentru cetățenii cei mai săraci. Nu se duc bogații să ia credit”

Persoanele cu venituri mici trebuie protejate în cazul creditelor de consum, a declarat europarlamentarul PUSL Maria Grapini, astăzi, pentru Antena 3 CNN. Potrivit acesteia, informațiile false referitoare la creditele de consum vor fi sancţionate.

„Îți dau credit, plătești când vei putea, e o dobândă atrăgătoare! În această modificare de directivă este foarte explicit spus că această campanie înșelătoare în a da cetățeanului care e strâns cu ușa și are nevoie de un credit de consum informații care să-l tenteze și după aia tu să nu respecți este clar că vor fi acum aspru sancționate”.

Directiva unde intrau creditele de consum s-a modificat

Prin intermediul acestei modificări de directivă se scot creditele personalizate, anunță Maria Grapini.

„Dacă-i credit de consum, înseamnă că apelează oamenii, așa cum spuneam, cu venituri mici și trebuie să le dăm toate informațiile de la bun început”, a spus Maria Grapini.

„Și încă un lucru extrem de important și vreau să se știe în România, și mulțumesc că m-ați invitat, este aceea că în sfârșit, după foarte multă luptă, s-a scos discriminarea care exista.

Bolnavii de cancer n-aveau dreptul la credit de consum. Și și alte categorii, n-aveau dreptul pe motiv că dacă li se întâmplă ceva… Riscul este mai mare(…). Noi am solicitat și alte categorii și să sperăm că în pasul doi vor fi și alte categorii”, a precizat ea.

Te-ar putea interesa și: Ce credite pot lua românii care au salariul minim pe economie. Băncile care oferă astfel de credite au condiţii diferite

credite de consum
credite de consum

Reglementarea care prevede ca furnizarea gazului pe timpul iernii – noul amendament

Maria Grapini a mai explicat ce presupune noul amendament impus în Parlamentul European care vizează România, potrivit sursei.

Este vorba despre reglementarea care prevede ca furnizarea gazului, pe perioada iernii, să nu fie întreruptă în cazul consumatorilor vulnerabili sau a celor aflaţi în litigiu, dacă nu au achitat facturile.

Conform acestei noi reglementări, măsura de întrerupere a gazului va fi impusă în momentul în care se încălzește vremea.

„Vom vota un raport extrem de important pentru România. Am reușit să impun amendamentul. A fost o luptă foarte mare. Acum în România, de exemplu, nu există o claritate în ceea ce privește Protecția Consumatorului. Dacă este un consumator vulnerabil atunci statul membru are obligația să îl protejeze”, a spus Maria Grapini.

Citește și: Grevele iau cu asalt România! Județul în care Casa de Pensii intră în grevă generală luni. Angajații amenință că vor întrerupe activitatea pe termen nelimitat