- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Peste 13.000 de angajaţi ai MAI sunt pregătiţi să intervină în zonele vizate de atenţionările de vreme severă. Care sunt regiunile cu risc

25 Nov, 17:48 • Fundeanu Madalina
Peste 13.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătiţi să intervină în zonele vizate de atenţionările de vreme severă. Alerta de viscol durează de sâmbătă și până duminică, ora 16:00.
Peste 13.000 de angajaţi ai MAI sunt pregătiţi să intervină în zonele vizate de atenţionările de vreme severă. Care sunt regiunile cu risc

Peste 13.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt pregătiţi să intervină în zonele vizate de atenţionările de vreme severă – Cod Galben şi Cod Portocaliu, emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, potrivit cărora de sâmbătă şi până duminică, ora 16,00, în regiunile sudice, sud-estice şi în zona montană se vor înregistra intensificări ale vântului, precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori, viscol şi polei, conform Agerpres.

Angajații MAI sunt pregătiți să se lupte cu vremea severă

Efectivele MAI – pompieri, poliţişti şi jandarmi – au la dispoziţie 6.000 de mijloace tehnice pentru a interveni în protejarea oamenilor, fluidizarea căilor de acces şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase.

La nivelul MAI au fost dispuse primele măsuri de pregătire astfel încât, dacă situaţia o va impune, intervenţiile în sprijinul populaţiei să se desfăşoare fără probleme, informează un comunicat al MAI transmis, sâmbătă, conform sursei citate.

O atenţie sporită va fi acordată în aceste zile circulaţiei pe drumurile publice, având în vedere că se aşteaptă depuneri de polei, una dintre principalele cauze de accident pe timp de iarnă.

„Utilajele de deszăpezire acţionează preventiv, la acest moment, pe DN 73 Fundata, DN 67C Novaci-Rânca, DN1 zona montană, DN 1A, unde ninge uşor şi este carosabil umed”, arată sursa citată.

Te-ar putea interesa și: Prognoza meteo. Vreme instabilă în această săptămână!

vreme severă
vreme severă

Situaţia la nivel naţional este monitorizată prin Centrul Naţional de Conducere Integrată care funcţionează la nivelul MAI, astfel încât să se poată asigura o cât mai eficientă coordonare a intervenţiilor din teren şi a resurselor necesare.

„Celor care intenţionează să efectueze deplasări în zonele cu risc, le recomandăm să verifice condiţiile de drum înainte de a pleca într-o călătorie. De asemenea, dacă vremea este severă, recomandăm să amâne călătoria sau să găsească rute alternative mai sigure. Nu plecaţi la drum, dacă nu aveţi autovehiculul pregătit pentru condiţiile de iarnă”, avertizează MAI.

Cod roșu de vreme rea și în țara vecină

Bulgaria va fi afectată de precipitaţii abundente sub formă de ploaie şi ninsoare, însoţite de vânt, în perioada 25 – 26 noiembrie, avertizează Ministerul Afacerilor Externe. Autorităţile bulgare ar putea închide unele drumuri în acest interval, iar orarul curselor aeriene ar putea fi perturbat, mai atenționează MAE.

Cetăţenilor români li se recomandă să urmărească cu atenţie situaţia zborurilor de pe aeroporturile bulgare sau prognoza meteorologică din Bulgaria, iar şoferilor să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţie în condiţii de iarnă, precum şi atenţionare meteorologică specifică.

Citește mai mult aici: Atenționare de călătorie transmisă de MAE, pentru Bulgaria. Este cod roșu de ploi, ninsori și viscol!