- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Peste 70.000 de persoane, la granițele țării. Mii de ucraineni au stat la frontieră pentru a intra în țară

06 Dec, 20:46 • Bumbeneci Diana
În prima zi a săptămânii, granițele țării au fost trecute de peste 70.000 de persoane. Din numărul total, peste 7.000 de cetățeni sunt ucraineni fugiți din calea războiului.
Peste 70.000 de persoane, la granițele țării. Mii de ucraineni au stat la frontieră pentru a intra în țară

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră anunță un nou bilanț. IGPF informează că în prima zi a săptămânii au intrat în România, prin punctele de frontieră din toată ţara, 72.573 de persoane. Din numărul total, 7.223 de cetăţeni sunt ucraineni, în scădere cu 4,96% faţă de ziua precedentă.

Aglomerație la granițele țării

Potrivit unui comunicat transmis transmis în cursul zilei de azi, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 133.000 de persoane, cetăţeni români şi străini. Granițele au fost trecute de aceștia cu peste 39.000 de mijloace de transport.

aglomerație la granițe în România
aglomerație la granițe în România

Citește și: Bugetul pentru 2023 este construit pe o creștere de 2,8%. La ce inflație se așteaptă Guvernul

De altfel, conform anunțului făcut de IGPF, începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict), la nivel naţional, au intrat în România 2.992.388 cetăţeni ucraineni. Mulți au rămas și au cerut azil în România, însă  din numărul total, peste 70% au plecat în alte țări precum Polonia, Italia, Germania sau Franța.

În ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 45 de fapte ilegale (19 de infracţiuni şi 26 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Aici, valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 15.000 lei.

Au fost confiscate bunuri în valoare estimată de aproximativ 109.000 lei. Tot în prima zi a acestei săptămâni nu s-a permis intrarea în ţară a 17 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 13 cetăţeni români din diferite motive legale.

Ai mai putea citi și: Austria se opune în continuare aderării României şi Bulgariei la Schengen. Ce decizii a luat și Olanda

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult