- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Petre Daea, atacat dur de un lider liberal. „Ajungi să te întrebi dacă Daea și cei din echipa lui protejează interesele fermierilor sau vrea să-i distrugă”

21 Dec, 11:43 • Bumbeneci Diana
Petre Daea primește din nou un atac din partea deputaților. Liberalul Alexandru Popa îl acuză pe ministrul Agriculturii că nu urmărește interesele românilor.
Petre Daea, atacat dur de un lider liberal. „Ajungi să te întrebi dacă Daea și cei din echipa lui protejează interesele fermierilor sau vrea să-i distrugă”

Președinte PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, transmite marți, într-un comunicat de presă, că „incompetența” ministrului Agriculturii, social-democratul Petrea Daea, „face noi victime, de această dată printre tinerii fermieri”.

Petre Daea, atacat de liberalul Alexandru Popa

După ce a stabilit pentru despăgubiri o formulă care mai mult le ia, decât le dă fermierilor afectați de calamități, mai nou, constatăm că același act normativ îi duce pe tinerii fermieri pe buza prăpastiei și le taie de la rădăcină orice dorință de a mai lucra pământul.

Ordonanța care reglementează acordarea despăgubirilor la culturile calamitate de secetă prevede că cei care nu au un istoric de 5 ani în ceea ce privește culturile respective, nu primesc despăgubiri. Asta este o lovitură devastatoare pentru tinerii fermieri, care nu au un istoric de 5 ani și din cauza incompetenței ministrului Daea s-ar putea să nu mai aibă niciun un istoric agricol, fiindcă se vor lăsa de meserie, după experiența din acest an”, acuză liberalul.

Liderul PNL Brăila aduce aminte și de nenumăratele gafe făcute de ministrul Daea.

Am primit în ultimele zile mai multe telefoane de la tineri fermieri din județul Brăila care au fost afectați de secetă și care riscă să nu recupereze mai nimic din cheltuielile făcute la culturile de toamnă, din cauză că nu au dreptul la despăgubiri, potrivit ordonanței despre care vorbeam. Ei sunt descurajați și-mi spuneau că dacă nu reușesc să recupereze măcar o parte din bani se gândesc foarte serios să renunțe la agricultură și să se apuce de altceva.

Forma actuală a ordonanței este plină de greșeli grave și acest act normativ care trebuia să fie un ajutor pentru agricultori a ajuns să fie o bătaie de joc la adresa acestora. Nu știu cum e posibil ca niște oameni care chipurile sunt specialiști în domeniul agriculturii, cum e însuși ministrul Daea, să facă asemenea gafe, cu efecte foarte grave asupra fermierilor. Ajungi să te întrebi dacă Daea și cei din echipa lui protejează interesele fermierilor sau vrea să-i distrugă. Din ce văd, mie mi se pare că domnul Daea e mai degrabă dușmanul tinerilor fermieri, decât susținătorul lor. Și nu sunt singurul care crede asta”, afirmă Alexandru Popa

Tot prin intermediul ultimului său mesaj, deputatul cere schimbarea formulei de calcul a despăgubirilor astfel încât tinerii fermieri să poată beneficia și ei. „Sper că domnul ministu Daea nu vrea ca agricultura României să rămână doar pe mâna celor care au vârsta lui”.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult