- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Petre Daea continuă proiectul Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea. Compania de stat negociază cu retailerii organizarea de târguri şi pieţe volante în parcările hypermkarketurilor

13 Nov, 14:50 • Gabriela Andreescu
Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea a încheiat contracte-cadru cu peste 50 cooperative şi producători agricoli pentru livrarea a peste 140 de tone de produse agroalimentare, în prima lună de funcţionare, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Petre Daea continuă proiectul Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea. Compania de stat negociază cu retailerii  organizarea de târguri şi pieţe volante în parcările hypermkarketurilor

După prima lună de când a repornit activitatea, Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea a încheiat contracte-cadru cu peste 50 cooperative şi producători agricoli, informează compania națională într-un comunicat remis Agerpres.

Casa Unirea a avut¸în ultima lună, o activitate intensă în vederea expansiunii. În acest sens, compania de stat a încheiat contracte pentru livrarea a peste 140 de tone de produse agroalimentare obţinute de producătorii români.

Compania de stat a făcut eforturi pentru a promova produsele locale în lanțurile de comerț din România.

Până în prezent, Casa Unirea a facilitat livrarea către reţeaua de retail de legume – fructe (cartofi alb şi roşu, dovleac plăcintar, varza albă şi roşie, morcov, ridichi negre şi sfeclă roşie, prune uscate), precum şi de produse de băcănie (dulceaţă de dovleac, dulceaţă de gutui, pastă de măceşe, fasole boabe în saramură).

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea primeşte zilnic pe adresa oficială de email oferte de la producătorii români interesaţi de iniţiativa Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de promovare a produselor româneşti şi de creştere a consumului produselor agroalimentare obţinute pe plan local.

În vederea valorificării produselor locale pe lanţul scurt de aprovizionare, conducerea Casei Unirea a demarat o serie de discuţii cu reprezentanţii reţelelor de magazine locale. Un prim astfel de proiect de preluare a produselor obţinute pe plan local de către magazinele din zonă va fi demarat în judeţul Cluj, astfel de parteneriate urmând a fi încheiate, treptat, la nivelul întregii ţări.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea a fost inaugurată în 2018
Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea a fost inaugurată în 2018

Potrivit MADR, pe lângă accesul produselor româneşti în hypermarketuri şi în reţelele locale de magazine, conducerea Casei Unirea negociază cu reprezentanţii retailerilor pentru a le pune la dispoziţie producătorilor spaţii din parcările hypermarketurilor pentru organizarea de Târguri şi pieţe volante la sfârşitul săptămânii, astfel încât consumatorii să aibă posibilitatea să achiziţioneze produsele româneşti direct de la producători.

Casa Română de Comerț Agroalimentar – Unirea SA este o companie națională, înființată în baza Hotărârii de Guvern nr.933/2018, cu scopul de a realiza un mecanism comercial funcțional care să conducă la valorificarea superioară a resurselor și producției agricole naționale putând desfășura complementar și activități conexe în vederea îndeplinirii obiectului principal de activitate.

Scopul Societății Naționale „Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea” – S.A. îl constituie, în principal, organizarea și desfășurarea comerțului cu ridicata și cu amănuntul, în depozite și magazine specializate, piețe și târguri, cu mărfuri agricole: cereale, legume-fructe, carne, lactate, ouă și altele asemenea, precum și operațiuni de import-export cu această categorie de mărfuri.

În acest scop, Societatea Națională „Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea” – S.A. organizează rețele proprii de achiziție, procesare primară și industrială, precum și centre logistice, rețele de vânzare în țară și în străinătate, scrie compania națională pe portalul său oficial.

Citește și: Agricultura României este pe locul 7 în Europa, cu o producție de peste 21 de miliarde de euro în 2021, cu 25% mai mult decât anul anterior

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult