- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pilonul II ajunge la un nivel record. În februarie 2023 au fost raportate active de 101,4 mld. lei

23 Mar, 10:26 • Bumbeneci Diana
Pilonul II de pensii este tot mai accesat în România. În 2022, fondurile de pensii au ajuns la active record.
Pilonul II ajunge la un nivel record. În februarie 2023 au fost raportate active de 101,4 mld. lei

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II din țara noastră au înregistrat în luna februarie a acestui an active de 101,4 mld. lei, în creştere cu 5 mld. lei în două luni. 2,2 mld. lei au virat românii la fondurile Pilon II în ianuarie şi februarie 2023. Într-un an activele P2 au urcat cu 13 mld. lei, conform Zf.

Pilonul II ajunge la noi active record

Ai mai putea citi: Se schimbă vârsta de pensionare. Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii anunță și cine va primi mai mulți bani

Pensii Pilon II
Pensii Pilon II

Potrivit sursei citate, cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, cei mai mari investi­tori ai companiilor listate la Bursa de la Bucureşti, au încheiat februarie 2023 cu active de 101,4 miliarde de lei, în creştere cu 5 mld. lei de la începutul anului, pe fondul calmării situaţiei de pe pieţele financiare şi pe fondul viramentelor din partea salariaţilor români.

Comparativ cu luna februarie a anului trecut, active fondurilor de pensii au urcat cu 13 mld. lei, adică 15%, în principal pe ca urmare a contribuţiilor sala­riaţilor români. În ultimele 12 luni circa 12,3 mld. lei au virat salariaţii din venitul brut lunar, mai exact 3,75% din venit, pentru administra­rea privată a economiilor de bătrâ­neţe.

Te mai poate interesa și: Schimbări majore pentru legea pensiilor! „Pentru că vor unii să mintă românii că sunt ei salvatorii pensiilor din România”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult