- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbări majore pentru legea pensiilor! „Pentru că vor unii să mintă românii că sunt ei salvatorii pensiilor din România”

07 Mar, 15:37 • Bumbeneci Diana
Se anunță schimbări majore pentru seniorii din România care își așteaptă pensia lunară. Marcel Ciolacu anunță că legea pensiilor trebuie să aibă altă formă.
Schimbări majore pentru legea pensiilor! „Pentru că vor unii să mintă românii că sunt ei salvatorii pensiilor din România”

Legea Pensiilor se schimbă radical. Președintele PSD, Marcel Ciolacu a oferit mai multe detalii despre mai multe subiecte de interes, printre care și legea pensiilor. El a spus că în ceea ce privește pensiile militarilor că nu va accepta ca acestea să fie considerate speciale și să fie tăiate, mai ales în contextul războiului de la granița cu România.

Schimbări majore pentru legea pensiilor

Eu nu pot accepta ca pensiile militarilor să fie considerate pensii speciale. Au venit marii de la PNL și USR, că termină în 6 luni cu pensiile speciale. Și au fost și la guvernare, puteau da OUG.

Vă spun, prioritatea noastră acum este să rezolvăm legea într-o formă care să fie admisă de Comisia Europeană.

Vom veni cu o abordare corectă, pentru ca legea să treacă de CCR. Am făcut deja un grup de lucru, avem raportul de la Banca Mondială și se lucrează pe el. Dar trebuie să înțelegem că această lege nu e retroactivă. Dar pe componenta specială, poți veni cu impozitare în funcție de venituri. Este o abordare corectă, constituțională”, a declarat liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu, despre pensii
Marcel Ciolacu, despre pensii

Tot în acest context, Marcel Ciolacu a punctat că PSD și PNL vor veni cu o lege care va îndeplini jalonul din PNRR astfel încât România să nu piardă banii europeni.

Vezi și: Nu consumați aceste chipsuri! ANSVSA anunță retragerea unui sortiment deoarece conțin substanțe provocatoare de cancer

„Mai mult, pentru viitor s-a stabilit clar că nu poți să ai mai mult la pensie decât ai avut în activitate. Suntem singura țară din lume, este inacceptabil. Nu poți veni o zi magistrat și să ai o viață pensie specială.

Nu poți să decapitezi, armata, poliția, justiția, pentru că vor niște scelerați, cu războiul la graniță. 22 de state au componenta specială la armată. Nu poți să tai pentru că vor niște scelerați, ca să câștige niște voturi. Când noi avem peste 600 de km de graniță cu țara care e în război cu un dement.

Pentru că vor unii să mintă românii că sunt ei salvatorii pensiilor din România. Eu vă arăt că PSD, în coaliția cu PNL, va veni cu o lege, care va îndeplini jalonul, ca să nu pierdem acești bani.

M-am săturat de acești mincinoși, care nu au fost în stare să dea o lege sau o OUG. Acum au început să dea pe surse, că vrea Ciolacu la Capitală și alte prostii”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Vezi și: Vrei să afli dacă telefonul tău este ascultat? Primele semne care îți arată acest lucru

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult