- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pilonul II de pensii va fi de neatins! Nicolae Ciucă a afirmat că este o asumare la nivel de coaliție și o creștere a contribuției cu un procent, de la 1 ianuarie 2024!

12 Dec, 22:17 • Oprea Alina
Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a făcut declarații cu privire la ceea ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii. Astfel, acesta a precizat că va fi de neatins. adică nu va fi modificat, mai ales ceea ce a fost deja stabilit prin prisma PNRR!
Pilonul II de pensii va fi de neatins! Nicolae Ciucă a afirmat că este o asumare la nivel de coaliție și o creștere a contribuției cu un procent, de la 1 ianuarie 2024!

Nicolae Ciucă, Președintele PNL, a făcut declarații, în decursul zilei de marți, cu privire la Pilonul II, acesta făcând precizări care afirmă faptul că Pilonul II de pensii va fi de neatins în perioada următoare.

Ai putea fi interesat și de: Data la care românii primesc pensiile indexate în ianuarie 2024. Simona Bucura Oprescu, anunț pentru români

Nicolae Ciucă, despre Pilonul II de pensii

”Pilonul II de pensii va fi neatins, este o asumare la nivel de coaliţie, şi o creştere a contribuţiei cu un procent, de la 1 ianuarie 2024”, a confirmat Nicoale Ciucă, liderul PNL, conform celor comunicate de bugetul.ro.

În decursul zilei de vineri, Nicoale Ciucă, a mai declarat că Pilonul II de pensii va fi de neatins, ceea ce înseamnă că acesta nu va fi modificat, iar ceea ce a fost asumat prin prisma PNRR se va pune în aplicare. Mai mult decât atât, în acest context se face referire și la majoararea contribuției de la 1 ianuarie 2024.

Pilonul II de pensii
Pilonul II de pensii

Ministrul Finanțelor, liberalul Marcel Boloș, a ieșit în față și a afirmat anumite chestiuni importante aferente acestui subiect. Astfel, în decursul zilei de joi, acesta a afirmat că probema sustenabilității deficitului rămâne deschisă și implică identificarea unor soluții care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară. Totuși, acesta a precizat că nu va fi amânată creșterea contribuției la Pilonul II.

Mai mult decât atât, Ministerul Muncii a transmis, în ziua de vineri, anumite informații care confirmă că acesta (Ministerul Muncii) nu a elaborat și nici nu a primit spre analiză un eventual act normativ care ar prevede amânarea creșterii contribuției la Pilonul II, de la un procent de 3,75% la 4,75%.

Pensiile reprezintă un subiect foarte important în această perioadă, pentru totți românii. Data de 1 ianuarie 2024 se apropie cu pași repezi, iar majorările pensiile sunt promise de ceva vreme, iar românii așteaptă să vadă dacă ceea ce li s-a promis este și adevărat. Din ceea ce s-a comunicat, buget este disponibil pentru creșterea acestora.

Ai putea fi interesat și de: Curtea Constituțională își motivează Decizia! Pensiile speciale ale parlamentarilor, tăiate doar pentru viitor. Persoanele care au un mandat întreg beneficiază în continuare