- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Plaja sălbatică de la Marea Neagră de care puțini români știu chiar și în 2024. Turiștii vin aici pentru a scăpa de agitația din marile stațiuni

24 May, 18:38 • Adrian Popovici
Plaja 23 August este una dintre atracțiile secrete ale litoralului românesc. Cei care vin aici o fac pentru liniștea locului și pentru plaja unică.

Litoralul este destinația preferată a românilor care vor merge în concediu în această vară, cu toate acestea, aglomerația și prețurile mari din stațiuni îi fac pe mulți să caute locuri mai retrase în care să se bucure de zilele lor libere. Unul dintre aceste locuri este plaja 23 August, o destinația care trage din ce în ce mai mulți turiști care vor să se bucure de liniște, arată Kanal D.

Situată între stațiunile Olimp și Costinești, Plaja 23 August este în mare parte sălbatică, oferind un colț de rai pentru cei ce își doresc un concediu liniștit și relaxat. Pentru cei interesați să ajungă la această destinație, este important de știut că accesul pe plajă se face pe un drum pietruit, iar localitatea se află la aproximativ 30 de kilometri de Constanța, chiar pe drumul european E 87.

„O plajă sălbatică, liniște, apa nefiind adâncă, intrarea lină. Pe fundul apei, în unele locuri, mai sunt pietre. Dar ne-am simțit super. Un loc unde revii la plajă ca în vremurile de odinioară. Cu prosopul pe nisip, umbreluță, o gentuță frigorifică cu ceva bere, sucuri, apă”, a scris un român impresionat de această atracție pe internet.

https://www.youtube.com/watch?v=k0h5lBI1x98&ab_channel=AnduOm

Te-ar putea interesa și: Industria ospitalității de pe litoralul românesc se scufundă în 2024, după ce românii au fugit din țară pentru salarii mai mari: „Toți visează să plece afară”

Plaja 23 August, destinația ideală pentru cei care vor să se bucure de natură

Spre deosebire de atracțiile de pe litoral care atrag sute de mii de persoane anual, plaja 23 August nu are restaurante, cluburi sau alte servicii asemănătoare la care ne-am aștepta în cazul unui sejur la mare. Cu toate acestea, cei care vin aici explică faptul că în acest fel se pot bucura de peisajul unic și pot asculta în liniște valurile mării.

„Am fost anul acesta și nu-mi pot exprima prin cuvinte admirația față de aceasta plaja sălbatică superbă”, arată o recenzie de pe Google.

Această locație face parte din categoria atracțiilor sălbatice din România, în care liniștea este pusă pe primul loc, departe de agitația și zgomotul marilor stațiuni. Alte exemple de astfel de plaje includ Plaja Sulina, situată la 2 kilometri de orașul Sulina, o altă destinație sălbatică apreciată de turiști care doresc să se bucure de liniște și natură.

„O plaja liniștită, departe de aglomerație, o plaja pe care o frecventez de peste 25 de ani. O plaja unde m-am relaxat și unde am și pescuit mult chefal cu foarte multi ani in urma. Sper să rămână așa și în următorii ani. Localnicii din comuna 23August, care au căsuțe pe malul înalt al marii și care se ocupa cu pescuitul sunt niste oameni extraordinari. (…)

Indiferent ce schimbări și modernizări i se vor aduce, apa, in mod sigur va rămâne la fel. Limpede și în două-trei culori diferite și distincte. O minunăție. Nu prea întâlnești așa ceva pe tot litoralul romanesc (de la Constanța până la Vama Veche”, a scris alt turist.

Citește și: Prețurile de pe litoralul românesc, mai scumpe ca niciodată. Cât a ajuns să coste o doză de suc