- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Prețurile de pe litoralul românesc, mai scumpe ca niciodată. Cât a ajuns să coste o doză de suc

23 May, 20:33 • Cornel Ghimeșan
Prețurile de pe litoralul românesc, mai scumpe ca niciodată. Vara se apropie cu pași repezi, iar comercianții de pe litoralul românesc se pregătesc deja să încheie ultimele pregătiri pentru noul sezon de vacanțe. Deși turiștii încă nu se grăbesc să își închirieze șezlongul sau să își plătească rezervarea, multe afaceri deja și-au deschis porțile.
Prețurile de pe litoralul românesc, mai scumpe ca niciodată. Cât a ajuns să coste o doză de suc

Vara se apropie cu pași repezi, iar comercianții de pe litoralul românesc se pregătesc deja să încheie ultimele pregătiri pentru noul sezon de vacanțe.

Deși turiștii încă nu se grăbesc să își închirieze șezlongul sau să își plătească rezervarea, multe afaceri deja și-au deschis porțile.

Citește și Ai de gând să mergi în vacanță în afara UE? Iată toate actele de care ai nevoie în 2024! 

Foarte multe tarabe și supermarketuri sunt deja pregătite să primească clienți, însă aceștia se vor lovi de o realitate cruntă, și anume, prețurile colosale.

Comercianții de pe litoralul românesc își doresc să profite la maximum de sezonul estival și au deschis deja multe din magazinele sau tarabele de la malul Mării Negre.

Deși turiștii nu se înghesuie deocamdată în stațiuni, prețurile piperate pândesc deja.

Câțiva turiști din Iași se află în stațiunea Mamaia, acolo unde pregătirile sunt în toi, multe dintre ele fiind finalizate deja.

Cât costă o doză de suc pe litoralul românesc

Turiștii ieșeni au declarat că nu au avut cum să nu vadă prețurile piperate pe care le au unele produse, în unele cazuri fiind duble față de cele obișnuite.

„Sunt foarte puține persoane în stațiune, noi am mers aici pentru liniște. Cred că multe persoane lucrează pe litoral, din cele pe care le vedem. Prețurile sunt deja foarte mari la produsele din magazinele mai mari, dar și din micile magazine de pe malul mării. Loțiunile de protecție solară sunt foarte scumpe. Am cumpărat de acasă o loțiune cu 60 de lei, iar aici, aceeași loțiune costă 134 de lei. E mai mult decât dublu. Sucurile, apa, toate sunt extrem de scumpe. Și în anii trecuți erau prețuri mari, dar parcă acum sunt mai mari ca oricând”, a povestit Bogdan Rusu, tânăr în vârstă de 29 de ani care se află în vacanță în Mamaia, conform Adevărul.ro.

Turiștii au fost surprinși și de prețurile pe care le au băuturile în magazine. Potrivit celor relatate de ei, sucurile și apa au prețuri mult mai mari decât cele obișnuite.

Te-ar putea interesa și Bolnavii din România, interziși în spitalele din străinătate! De ce nu vor mai fi primiți românii la tratamentele la care nu au acces în țară

„O doză de suc o cumperi cu 8 sau 9 lei, în timp ce acasă, la orice magazin, este aproape 5 lei. Vorbim despre prețuri de magazin, nu de terasă sau restaurant. O apă plată la 2 litri este aproape 10 lei, în mod normal fiind la fel, aproximativ 5 lei.

Prețurile sunt mari, nu mai poți spune că mergi la mare și te aprovizionezi de la magazin pentru că ieși mai ieftin. La fel e și la bere sau la vin. O bere care în mod normal costă până în 6 lei, în Mamaia se vinde cu 8 sau 9 lei. Vinul, aproape dublu la preț, depinde de sortiment”, a mai povestit tânărul în vârstă de 29 de ani.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult