- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Plan special pentru românii întorși din Gaza, dar fără familie în țară! Marcel Ciolacu: „Este o acțiune care va continua, până ajung la familiile lor”

08 Nov, 22:35 • Bumbeneci Diana
Implicare fără precedent! Marcel Ciolacu anunță un plan special pentru românii întorși din Gaza, dar fără familie în țară.
Plan special pentru românii întorși din Gaza, dar fără familie în țară! Marcel Ciolacu: „Este o acțiune care va continua, până ajung la familiile lor”

Marcel Ciolacu anunță un plan special pentru românii din Gaza fără familie ajunși în țară. Guvernul României are în plan un program de ajutorare pentru românii care fug din Gaza, dar nu mai au familie în România.

Guvernul are un plan pentru românii din Gaza

„Sunt mult mai mulți cetățeni români cu dublă cetățenie în Gaza. Noi vorbim de cei care solicită să vină în România. Ceea ce am făcut e o parte. De acum DSU preia toți românii care vin din gaza. Fiecare familie are povestea ei. Mulți dintre copii erau fericiți că merg la bunici acasă. Este o acțiune care va continua, până ajung la familiile lor. Sunt mulți care n-au famile în România. Mâine în ședința de Guvern trebuie să vedem ce act normativ trebuie dat, special lor. Noi am început să creionăm un act normativ în acest sens”, a spus Ciolacu, la sosirea pe aeropot.

Vezi și:Vezi și: Sprijin de la stat pentru români. „Se acordă vouchere de 72.500 de lei”

„Cred că atât eu, cât și doamna ministru am făcut un gest de normalitate și am transmis un semnal foarte clar că statul român nu lasă niciun român în urmă. Astăzi au fost recuperați 129 de români, atât români din țara noastră, câr și români din Republica Moldova. Următoarea aeronavă va ateriza într-o oră și este deja o listă cu 51 de români și au mai venit peste 100 de solicitări ca, în perioada următoare, să vină în România, împreună cu familiile.

Vreau să-i mulțumesc în primul rând doamnei ministru și echipei sale de la Ministerul de Externe și toate instituțiile statului român implicate. Specific foarte clar că, în toată această perioadă, a existat o conlucrate directă între Guvernul României și președintele României, Mulțumesc și statului Israel, Egiptului, Qatarului și SUA pentru reușita acestei acțiuni. 

În continuare, celula de criză de la Ministerul de Externe va funcționa până când vom recupera și ultimul român din Fâșia Gaza care dorește să vină în România și Republica Moldova”, a completat Marcel Ciolacu.

În total au fost recuperați 129 de români, atât din România, cât și din Republica Moldova.

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a anunțat continuarea sprijinului.

„Ne-au mulțumit, pentru că vin dintr-o zonă de război. Au fost mame cu copii, familii întregi. Suntem motivați să continuăm să-i evacuăm”, a punctat Odobescu.

Ai putea citi și: Ciolacu și Iohannis, mesaje de interes major după începerea negocierilor de aderare la UE a Moldovei și Ucrainei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult