- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sprijin de la stat pentru români. „Se acordă vouchere de 72.500 de lei”

07 Nov, 18:08 • Bumbeneci Diana
Noi vouchere de la Guvern, pentru proprietarii de apartamente. „Se acordă vouchere de 72.500 de lei’
Sprijin de la stat pentru români. „Se acordă vouchere de 72.500 de lei”

Sunt vești bune pentru români. Guvernul României anunță noi vouchere pentru proprietarii de apartamente. Mai exact, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) alocă 534 de milioane de euro, prin programul Casa Eficientă Energetică, pentru a reduce consumul de energie și a spori eficiența energetică.

Noi vouchere de la Guvern

Conform informațiilor transmise de MIPE, se acordă vouchere în valoare 72.500 de lei pentru renovarea clădirilor rezidențiale și realizarea auditurilor energetice necesare.

Beneficiarii programului, conform instituției conduse de Adrian Câciu, sunt toate categoriile sociale, inclusiv persoanele vulnerabile – persoanele fizice, proprietarii de locuințe rezidențiale.

Mesajul MIPE:

„Programul Casa Eficienta energetic beneficiază de 534 mil. Euro pentru a reduce consumul de energie și pentru a spori eficiența energetică‼️

Se acordă vouchere de 72.500 de lei pentru renovarea clădirilor rezidențiale și realizarea auditurilor energetice necesare.

Voucherele vor contribui la creșterea eficienței energetice cu minim 30% a locuințelor.

Informațiile privind condițiile de eligibiltate pentru accesarea voucherelor pot fi descoperite în video”.

Vouchere și pentru încă o categorie de români în 2024

Alina Gorghiu a transmis zilele trecute că pot beneficia de voucher victimele asupra cărora a fost săvârșită o tentativă la infracțiunile de omor și omor calificat, o infracțiune de vătămare corporală, o infracțiune intenţionată care a avut ca urmare vătămarea corporală a victimei, o infracţiune de viol, act sexual cu un minor şi agresiune sexuală, o infracţiune de terorism sau orice altă infracţiune intenţionată comisă cu violenţă.

„Ce înseamnă timp optim? Un termen de cel mult 72 de ore de la data soluționării de către instanță a cererii depusă de victimă la Tribunalul din raza teritorială a domiciliului său.

Care sunt pași de urmat pentru a intra în posesia acestui voucher? Victima transmite instanței cererea de acordare a voucherului și referatul de estimare a cheltuielilor pentru acoperirea nevoilor urgente.

Instanța admite cererea de acordare a voucherului și stabilește cuantumul. Hotărârea se comunică atât victimei, cât și Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Se emite voucherul cu datele de identitate ale victimei și se alimentează cu cuantumul stabilit. Victima primește voucherul, în baza unui proces-verbal”, arată ministrul Justiției.

Ai putea citi: Alina Gorghiu confirmă noi vouchere de la stat pentru români. „Până la 5 salarii minime”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult