- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Poliția Rutieră lovește din nou! Aproximativ 4.000 de șoferi au rămas fără permisul de conducere în minivacanța de Sfânta Maria

16 Aug, 22:35 • Cornel Ghimeșan
Poliția Rutieră a făcut prăpăd pe șoselele din România în minivacanța de Sfânta Maria. În perioada 11 - 15 august, agenții de la Brigada Rutieră au suspendat aproximativ 4.000 de permise de conducere, dintre care 388 pentru consum de alcool şi 90 pentru consum de droguri.
Poliția Rutieră lovește din nou! Aproximativ 4.000 de șoferi au rămas fără permisul de conducere în minivacanța de Sfânta Maria

Aproximativ 4.000 de șoferi au rămas fără permisul de conducere în minivacanța de Sfânta Maria. Reprezentanții Poliției Rutiere spun că anul acesta numărul accidentelor în minivacanța de Sfânta Maria a scăzut cu 25%, comparativ cu ultimii doi ani.

Citește și Granițele țării, luate cu asalt de peste 500.000 de persoane. Poliția Română explică ce s-a întâmplat!

Aproximativ 4.000 de șoferi au rămas fără permisul de conducere în minivacanța de Sfânta Maria

„Poliţiştii au acţionat, atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie. Pe drumurile solicitate şi în zonele cu risc de producere a unor evenimente rutiere echipajele au acţionat cu aparate radar şi au efectuat acţiuni pentru depistarea conducătorilor auto care s-au urcat la volan, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor interzise de lege. Pe timpul minivacanţei, au fost retrase 1.222 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 3.950 de permise de conducere. De asemenea, 388 de şoferi au fost depistaţi sub influenţa alcoolului, iar 90 sub influenţa drogurilor”, a anunţat miercuri Monica Dajbog, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

În minivacanț

a de Sfânta Maria peste 1.400 de poliţişti rutieri au acţionat zilnic pe drumurile publice, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, potrivit RomâniaTV.

De asemenea, pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii au folosit aparate radar, aparate etilotest şi drugtest, iar cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie a fost monitorizată fluenţa traficului de pe Autostrada Soarelui şi din judeţul Constanţa.

„Şoferii băuţi, drogaţi sau fără permis, care produc accidente mortale, nu mai scapă de închisoare”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că șoferii băuți, drogați sau fără permis, care produc accidente mortale, nu vor mai scăpa de închisoare.
Premierul României, Marcel Ciolacu, a reamintit că odată cu promulgarea Legii Anastasia, șoferii care conduc băuți, drogați sau fără permis auto și produc accidente mortale nu mai scapă de închisoare.
„Nu există nicio scuză pentru un șofer care se urcă la volan fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active și curmă o viață! De aceea, odată cu promulgarea Legii Anastasia, inițiată de PSD, o astfel de faptă se va pedepsi cu închisoare, fără ca instanța să poată dispune suspendarea pedepsei sub supraveghere. Mai puține accidente rutiere! Mai multe vieți salvate!”, a scris, joi, Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook.
Luna trecută, președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea inițiată de senatorul PSD Robert Cazanciuc și de senatorul PNL Daniel Fenechiu care prevede că șoferii ce se urcă la volan beți sau fără permis de conducere vor ajunge direct la închisoare. Această lege este cunoscută și ca „Legea Anastasia”, fiind denumită după fetița de 4 ani care a fost ucisă în fața propriei case pe data de 1 iunie 2022.
Actul normativ reglementează completarea art. 91 alin. (3) din Legea nr. 286/2009, astfel încât să nu poată fi dispusă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru infracţiunea de ucidere din culpă, dacă aceasta a fost săvârşită ca urmare a conducerii unui vehicul fără permis de conducere sau a conducerii unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. La articolul 91 al Legii Anastasia este introdus, așadar, un nou alineat care prevede că „nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracţiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) şi (3) dacă acestea au fost săvârşite în condiţiile art. 335 sau 336”.
„Legea este concepută să prevină, să limiteze dramele rutiere şi să conştientizeze asupra consecinţelor punitive ale teribilismului la volan. (Legea) Anastasia are grijă de vieţile noastre de dincolo de moarte. Criminalii şoselelor merg la închisoare. Nicio instanţă din România nu îi va mai putea condamna cu suspendare pe cei care ucid oameni pe drumurile ţării urcaţi băuţi, drogaţi sau fără permis la volan”, a declarat recent senatorul social-democrat Robert Cazanciuc.
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult