- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Poșta Română adoptă un proiect unic în țară! Va fi primul oficiu poștal adaptat conform persoanelor nevăzătoare

11 Apr, 18:58 • Constantin Cristina
Poșta Română lansează un proiect unic în țară. Va fi primul oficiu poștal care va dispune de dispozitive speciale pentru persoanele nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere.
Poșta Română adoptă un proiect unic în țară! Va fi primul oficiu poștal adaptat conform persoanelor nevăzătoare

Compania Națională Poșta Română anunță lansarea unui proiect unic. Este vorba despre implementarea unor noi dispozitive care vin în ajutorul persoanelor care nu văd sau au problemele cu văzul. Va fi primul oficiu poștal din țară care va dispune de aceste dispozitive, a scris stiripesurse.ro.

Vezi și: Un nou jucător ar putea intra în piața RCA. Poșta Română a confirmat că este interesată! CEO-ul instituției: „Ne gândim cum să intrăm în această direcţie”

Poșta Română lansează un proiect unic în țară

Au fost deja instalate în Oficiul Poștal 39 din București noi dispozitive ajutătoare și materiașe tactilo-vizuale.

„În incinta Oficiului Poştal 39 a fost instalat un sistem cu tehnologie high-tech, care constă într-o aplicaţie pentru telefonul mobil, precum şi dispozitive ajutătoare şi materiale tactilo-vizuale. Va fi prezentat la eveniment inclusiv un produs extrem de util persoanelor cu deficiente de vedere aşa-numitul alfabet al culorilor. Întregul proiect este unul pilot, realizat în parteneriat cu Asociaţia Framinor şi Asociatia Alfabetul Scripor”, a precizat Compania Naţională Poşta Română.

Poșta Română
Poșta Română

Lansarea oficială a proiectului va fi joi, de la ora 11.00.

De asemenea, la mijlocul lunii anterioare, POșta Română a anunțat că vrea să devină curierat. Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române dorește să investească 100 milioane de lei în 3.000 de puncte de tip easy box, să treacă de la 10.000 de poștași, la 10.000 de curieri, a transmis zf.ro.

În prezent, Poșta Română este cel mai mare angajator din România, cu 23.000 de oameni la activ, iar acum dorește să intre cât mai repede pe piața de curierat. În acest moment, poșta nu prezintă niciun fel de serviciu de curierat.

„Este vorba de 3.000 de puncte de acces în toată ţara, în special în mediul urban. Ne dorim foarte mult să intrăm în piaţa de curierat cu adevărat. Poşta Română nu face în acest moment curierat. Încercăm să trecem de la 10.000 de poştaşi la 10.000 de curieri. Este un proces de durată. Această investiţie pe care o estimăm la 100 mil. de lei ne va ajuta să ne păstrăm acest avantaj competitiv”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române pentru sursa citată.

Alte articole: Poșta devine curierat! De la 10.000 de poștași la 10.000 de curieri. Cu ce vine nou Poșta Română