- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Poșta Română: clienții care fac comenzi prin Express Mail Service vor plăti tarife mai mici. Cât costă să trimiți un colet

07 Mar, 17:47 • Lupu Alexandra
Poșta Română a anunțat! Clienții care efectuează comenzi prin Express Mail Service vor scoate mai puțini bani din buzunar.
Poșta Română: clienții care fac comenzi prin Express Mail Service vor plăti tarife mai mici. Cât costă să trimiți un colet

Poșta Română a confirmat că persoanele care folosesc Express Mail Service vor plăti tarife mai mici decât cele stabilite până acum, susține news.ro. Anunțul este valabil pentru companiile poștale din România și Moldova.

Poșta Română anunță tarife mai mici

Clienții Companiei Naționale Poșta Română și ai celei din Moldova care folosesc Express Mail Service vor scoate mai puțini bani din buzunare pentru transmiterea coletelor. Pe lângă tarifele reduse, inclusiv timpul de livrare între cele două țări va fi redus, astfel, serviciul este facilitat din mai multe perspective.

Beneficiul a intrat în vigoare începând de la data de 1 martie și este rezultatul unui acord bilateral semnat de cele două instituții poștale. Vestea este una bună chiar și pentru antreprenorii care fac vânzări prin platformele e-Commerce atât din Moldova, cât și din România. Timpul de livrare și tarifele sunt reduse.

Vezi și: Poşta Română reduce numărul de angajaţi cu peste 1.300 în 2023, iar alţi 300 vor fi concediaţi

„Clienţii Companiei Naţionale Poşta Română şi cei ai Poştei Moldova care fac comenzi prin EMS (Express Mail Service) vor plăti tarife mai mici decât până acum.

Acest beneficiu este rezultatul acordului bilateral privind schimbul de trimiteri EMS, semnat de cele două administraţii poştale şi intrat în vigoare de la data de 1 martie”, anunță oficial Poșta Română.

Informațiile arată că cel mai ieftin colet trimis din România în Moldova va costa 73 lei, dacă este folosită funcția EMS. Înainte de aplicarea acestui beneficiu, același serviciu valora 132 lei, astfel, vorbim despre o reducere de 45%. Durata maximă de livrare va fi de 3 sau 4 zile, comparativ cu cea anterioară, de 7.

„Primul mare atu, atât pentru spaţiile e-Commerce, cât şi pentru comercianţi, în general, este legat de costurile mai mici. Astfel, cel mai ieftin colet trimis de un client din România în Republica Moldova, prin EMS, va costa 73 de lei, comparativ cu tariful de până acum calculat la aceeaşi categorie de mărfuri, de 132 lei; ceea ce reprezintă o scădere a tarifului cu 45%. Vorbim, în acest caz, de coletul care cântăreşte 500 de grame”, anunță compania menționată.

Serviciul integrat prin EMS este destinat atât antreprenorilor, cât și băncilor românești, clienților de peste Prut, persoanelor fizice și nu numai. Rezultatul a apărut în urma încheierii unui acord bilateral cu partenerii din Moldova și urmează linia internaționalizării companiei, care este prevăzută de altfel în Memorandumul pentru strategia dezvoltare a poștei din România.

Tarife mai mici la Poșta Română
Tarife mai mici la Poșta Română

„Acordul bilateral încheiat cu partenerii noştri din Moldova urmează linia internaţionalizării Companiei, prevăzută în Memorandumul privind strategia de dezvoltare a Poştei Române, aprobat de Guvern în aprilie 2022.

Prin intermediul acestuia, oferim, printre altele, oportunităţi de creştere semnificativă atât a volumelor actuale, cât şi pentru dezvoltarea comerţului electronic între ambele ţări”, declară Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română.

Te-ar putea interesa și: Poșta Română a făcut anunțul! Distribuirea voucherelor de energie se încheie la finalul săptămânii viitoare. Ce se întâmplă cu românii care nu au primit încă ajutorul