- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Poșta Română va face plățile pentru ajutorul de încălzire! Marcel Boloș a anunțat că banii vor intra pe 20 februarie

23 Jan, 13:31 • Gorgorin iulia
Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat că Poșta Română se va ocupa de plata ajutorului de încălzire, iar banii vor intra pe 20 februarie.
Poșta Română va face plățile pentru ajutorul de încălzire! Marcel Boloș a anunțat că banii vor intra pe 20 februarie

Marcel Boloș a anunțat că Poșta Română a fost desemnată pentru a face plățile pentru ajutorul de încălzire al oamenilor care au venituri mici, aceasta având structuri în mediul rural.

Plățile vor fi realizate prin cititoare optice cu care poștașii vor fi dotați, iar banii urmează să intre în data de 20 februarie.

Citiți și: România, țara problemelor la fiecare pas! Poșta Română nu poate scana cardurile pentru vouchere de energie. Investiția în tehnologia necesară se ridică la peste 4,3 milioane de euro

„Sunt peste 7.200 de cititoare optice pentru care este în curs de încheiere contractul de achiziţie, termenul de livrare este de 20 de zile. Deci practic tot ce înseamnă echipamentele necesare pentru ca această citire a facturilor să aibă loc direct de către poştaşi şi să nu mai avem nevoie ca beneficiarul să meargă la oficiul poştal. E nedrept să creăm cozi la oficiile poştale.  Am gândit în detaliu aceste mecanisme pentru ca oamenii s aibă acces la bani”, a declarat Marcel Boloș, la Digi 24.

Ministrul Boloș a ținut să precizeze că termenul limită pentru livrarea banilor este 20 februarie

Marcel Boloș
Marcel Boloș

„Data de 20 februarie este termenul. Aceste cititoare vor fi la dispoziţia oficianţilor poştali. Vineri am fost la Poşta Română, am stat de vorbă personal inclusiv cu directorii teritoriali pentru a înţelege ce probleme mai sunt pentru ca mecanismul să funcţioneze”, a precizat Boloş.

De asemenea, acesta a Poșta Română a fost aleasă pentru acest serviciu deoarece are structuri în mediul rural.

„Este singura instituţie, entitate din România care are structuri în mediul rural. Gânditi-vă câţi oameni puteau să rămână fără acest sprijin. Al doilea lucru foarte important, este singura entitate care prin serviciile de mandat poştal are posibilitatea ca  orice factură care se emite de furnizorul de energie să fie plătită. De la factura de curent, de gaz, lemne de foc, gazul lichefiat. De aceea am ales la Poşta Română să deruleze acest mecanism”, a explicat Boloș.

De asemenea, directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan, a declarat că instituția de stat pe care o conduce este singura care poate distribui cardurile de energie.

„De altfel, e singura companie care ar fi putut să ducă la bun sfârşit acest contract. Ne dorim ca pentru orice contract pe care îl încheiem să oferim o calitate cât mai bună. Atunci ne-am gândit că deşi am putea să oferim servicii bune pentru acest contract în oficiile poştale vrem să mergem în întâmpinarea clientului. Dacă suntem într-o eră a digitalizării, a modernizării, a confortului, am spus că este bine să le oferim clienţilor noştri (avem 8 milioane de clienţi unici în fiecare lună, cei mai mulţi clienţi pe care îi are orice companie) această opţiune în plus şi anume nu să plătească doar în oficiul poştal ci şi acasă la ei”, a declarat Valentin Ștefan.

Citiți și: Adevărul despre noii manageri de la Poșta Română! Cine sunt și care sunt petele care apar în dosarele lor?