- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Postul devine o provocare pentru români! Costul legumelor a întrecut orice limită

25 Feb, 14:32 • Lupu Alexandra
Nici Postul nu mai este ce era odată! Dacă în anii trecuți, românii își permiteau cu lux să pregătească mâncare din legumele din piață, acum situația este una îngrijorătoare.
Postul devine o provocare pentru români! Costul legumelor a întrecut orice limită

Analiștii trag un semnal de alarmă! Anul acesta va avea loc cel mai scump post al Paștelui, având în vedere explozia prețurilor din piață, susține antena3.ro.

Postul din acest an devine o mare provocare pentru românii care au veniturile reduse. Aceștia vor fi împiedicați de scumpirile din piețe să pună pe masă toate acele preparate care le sunt permise înainte de Paște. Legumele sunt regăsite la un preț enorm, tocmai de aceea, persoanele care țin post se vor confrunta cu cea mai dificilă situație.

Pentru români, urmează cel mai scump post

Analiștii avertizează că postul de Paște din acest an va fi unul dintre cele mai scumpe, principala cauză fiind chiar scumpirile din piață. Creștinii care vor să țină cont de acest obicei creștin nu trebuie să mănânce timp de 40 zile carne, brânză, lapte sau ouă. Din acest motiv, legumele rămân cea mai bună variantă a creștinilor.

Citește și: Cât va costa mielul de Paște în 2023. Crescătorii de oi prezintă primele prețuri

Veștile nu sunt tocmai bune pentru românii care vor să țină post. Legumele sunt considerate un produs de lux la ora actuală, având în vedere prețurile explozive la care se regăsesc în piață. Cutremurul din Turcia este evenimentul al cărui consecințe economice se resimt cel mai mult în industria alimentară din România.

post
post

Fructele și legumele pe care statul român obișnuia să le achiziționează sunt cele care ajung din ce în ce mai greu, dar mai ales, în cantități reduse. Acest lucru se explică și prin faptul că evenimentele tragice din Turcia s-au produs chiar în zona unui bazin legumicol. România importă o cantitate semnificativă de roșii din țara menționată, mai exact, peste 65%. La ora actuală, un kilogram costă 13 lei, în medie.

Situația nu este fericită nici în rândul celorlalte alimente. O singură gulie costă 5 lei, iar pentru o pungă de castraveți, românii trebuie să achite suma de 10 lei. Analiștii avertizează că acesta este cel mai scump post din România, având în vedere că oamenii sunt practic obligați de situație să scoată sume mărețe din portofel.

Vezi și: Un nou scandal în învățământul din România! Un partid solicită de urgență să fie modificat modul în care o să fie organizată vacanța de Paște