- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Povestea inedită a românului care a câștigat 1 milion de lire la loto în Irlanda. Cum a investit Gabriel Căsăneanu banii în România

19 Jan, 21:04 • Bumbeneci Diana
Povestea impresionantă a românului care a câștigat un milion de lire la loterie în Irlanda. Cum a investit banii Gabriel Căsăneanu, devenind un om de afaceri cunoscut.
Povestea inedită a românului care a câștigat 1 milion de lire la loto în Irlanda. Cum a investit Gabriel Căsăneanu banii în România

În anul 1999, Gabriel Căsăneanu era cel care lucra ca barman într-un club din Irlanda. Totul avea să se schimbe pentru acesta atunci când a decis să joace la loto. Cu doar o liră jucată, românul a câștigat 1,1 milioane de lire irlandeze (aproximativ 1,4 milioane de euro).

Românul care a câștigat 1 milion de lire la loto în Irlanda

După ce a câștigat marele premiu, românul a revenit acasă, în Bacău, unde a înființat Compania Auto Moto Invest din Bacău, reprezentant al mărcii auto Skoda și a construit un showroom.

În prima parte a anilor, compania s-a dezvoltat exponențial, astfel că, în 2008 a vândut 650 de maşini într-un singur an iar în 2010, când criza era instalată, doar 60 de maşini.

La scurt timp, în 2016, Gabriel Căsăneanu și-a extins afacerile. Și-a deschis prima spălătorie selfwash în Bacău. Anul acesta o va inaugura pe cea de-a patra. Spălătoriile îi rotunjesc veniturile considerabil.

În prezent, Gabriel Căsăneanu se poate lăuda cu afacerile de succes. Compania Auto Moto Invest are trei hale și vinde aproximativ 400 de mașini noi pe an dar și alte sute second hand.

Vezi și: S-a aflat unde s-a câștigat cel mai mare premiu la 6/49 din istoria Loteriei Române. Cât a plătit câștigătorul pe biletul care i-a adus câștigul de peste 10 milioane de euro la loto

În 2022, cifra de afaceri a Companiei Auto Moto Invest, care are 38 de angajați, s-a ridicat la 33,5 milioane de lei iar profitul a depășit 1,1 milioane de lei.

Compania condusă de Gabriel Căsăneanu
Compania condusă de Gabriel Căsăneanu

„Câştigul la loto a venit ca o surpriză în condiţiile în care eram la cumpărături şi mai aveam 2 lire în buzunar. Mi-am propus să îmi iau de o liră mandarine şi de restul am jucat la loterie“, a spus Gabriel Căsăneanu, în emisiunea ”ZF Investiţi în România!” .

Gabriel mai povestește că faptul că un român a câştigat premiul cel mare la loteria lor i-a înfuriat pe irlandezi.

„A fost un moment neplăcut pentru că acolo a fost o reacţie foarte dură împotriva mea. Deja era un val negativ legat de imigranţii din Irlanda la vremea respectivă, aveau chiar un ministru de Justiţie care şi-a propus să elibereze ţara de imigranţi când a preluat mandatul. Şi au fost două zile de coşmar cu tot felul de demonstraţii, că sunt străin, că nu am ce căuta acolo, că eram refugiat, că eram nu mai ştiu cum. A fost o situaţie delicată“., a mai spus omul de afaceri băcăuan.

Ai mai putea citi: Loteria Română anunță care sunt numele extrase cel mai des în istoria jocului loto 6/49. Cu aceste numere poți deveni milionar

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult