- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premieră: Poșta Română lansează programul oficial de internship plătit

17 Jul, 21:07 • Stefan Simion
Inițiativă fără precedent în istoria Poștei Române. Instituția de stat lansează un program de internship plătit pentru studenți și proaspăt absolvenți. 
Premieră: Poșta Română lansează programul oficial de internship plătit

Tinerii vor lucra cot la cot cu profesioniștii de la Poștă în departamente precum Juridic, Economico-Financiar, Transformare Digitală, Clienți și Vânzări, Strategy Management.

Cum va fi programul de lucru pentru studenți și proaspăt absolvenți, la internshipul Poștei Române

Practica plătită va dura între două și patru luni, deci se va desfășura pentru 270 – 480 de ore. Startul se va da pe 31 iulie 2023. Cei mai performanți tineri se vor putea angaja al Poșta Română.

30 de ore pe săptămână va avea programul de lucru. Internii vor beneficia de o remunerație în valoare de 1.500 de lei, adică 50% din salariul brut pe țară.

Poșta Română a anunțat inițiativa la începutul acestei săptămâni, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Cei interesaţi să înveţe, dar şi să contribuie la inovarea serviciilor pe care le oferim milioanelor de clienţi se pot înscrie, de astăzi, în programul nostru, care ţinteşte pregătirea următoarei generaţii de lideri în industria serviciilor poştale şi de logistică.

Poşta Română se află într-un amplu proces de modernizare care include şi o componentă importantă de transformare digitală. Atragerea tinerilor şi a unor noi metode de optimizare a forţei de muncă sunt tot mai necesare pentru o bună implementare a strategiei de modernizare şi aliniere la noile tendinţe globale, dar şi pentru a putea răspunde la evoluţiile rapide ale pieţei”, se arată în comunicat citat de agenția de presă Agerpres.

Cum pot aplica tinerii la programul de internship al Poștei Române

Înscrierile se fac în perioada 17-24 iulie 2023. Doritorii pot aplica prin trimiterea CV-ului și a scrisorii de intenție către adresa de e-mail [email protected].

După examinarea aplicaţiilor, candidaţii selectaţi vor fi invitaţi la un interviu online.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult