- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Ciucă neagă zvonurile care spun că nu există bani pentru plata pensiilor: ”Există finanţare. Nu trebuie să avem niciun fel de temere în acest sens”

04 Jan, 16:20 • Gabriela Andreescu
Premierul Nicolae Ciucă a dorit să pună punct zvonurilor vehiculate în ultima vreme în mass media conform cărora statul nu mai are bani de pensii. Ciucă a dorit să îi liniștească pe pensionari că vor intra în posesia drepturilor bănești care li se cuvin.
Premierul Ciucă neagă zvonurile care spun că nu există bani pentru plata pensiilor:  ”Există finanţare. Nu trebuie să avem niciun fel de temere în acest sens”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, că există fonduri suficiente pentru plata la timp a pensiilor şi a ajutoarelor pentru cetăţeni, dând asigurări că „nu există nici cea mai mică urmă de îndoială” privind acest aspect.

Premierul României a dat asigurări că sunt bani pentru pensii

„Am văzut ştiri că nu ar exista bani pentru plata la timp a drepturilor care se cuvin cetăţenilor. Nu există nici cea mai mică urmă de îndoială legată de acest aspect. Există finanţare, există măsuri luate la nivelul ministerelor, atât la Ministerul de Finanţe, la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru ajutoarele pe care le asigurăm din fondurile europene şi, desigur, la Ministerul Muncii pentru plata pensiilor şi ajutoarelor pentru fermieri. Nu trebuie să avem niciun fel de temere în acest sens şi rolul nostru este să comunicăm în continuare deschis şi să ne asigurăm cetăţenii că sunt informaţi şi că au toate datele în conformitate cu realitatea şi să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut, pentru că există potenţial”, a afirmat Ciucă.

Citește și: Un buzoian propune o soluție ieftină de încălzire a locuinței: peleții din coji de semințe de floarea-soarelui! O tonă se vinde cu 1.500 lei

Statul dispune de fonduri pentru plata pensiilor, au dat asigurări premierul Ciucă și instituțiile publice
Statul dispune de fonduri pentru plata pensiilor, au dat asigurări premierul Ciucă și instituțiile publice

De altfel, o serie de instituții și companii ale statului au confirmat începerea plății pensiilor pe luna în curs.

Casele de pensii au anunțat marţi, 3 ianuarie, că au început să facă primele plăţi ale pensiilor mărite. Tot marţi au fost  virate pe carduri ajutoarele sociale promise de guvernanţi pensionarilor cu venituri de până la 3.000 lei. Cardurile pentru plata facturilor la energie vor ajunge la beneficiari în februarie şi tot atunci vor fi virate şi voucherele sociale de 250 lei pentru alimente.

La rândul său, Compania Naţională Poşta Română a anunțat că joi, 5 ianuarie, începe distribuirea tuturor drepturilor sociale, cu o zi mai devreme faţă de termenul anunţat iniţial. Așadar pensiile majorate ajung mai devreme la beneficiari.

În luna ianuarie a fiecărui an, ca urmare a începutului de an bugetar, Poşta Română primeşte cu o întârziere de câteva zile sumele de bani necesare achitării pensiilor din sistemul public.

Citește și: Din 2023, acești salariați vor putea ieși mai repede la pensie. Vezi dacă te încadrezi în prevederile Legii 351/2022

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult