- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Ciucă: România vrea ca Suedia și Finlanda să devină membre NATO

26 Oct, 19:07 • Bumbeneci Diana
Premierul Nicolae Ciucă a confirmat încă odată, dacă mai era nevoie, că România sprijină în totalitate aderarea Suediei și Finlandei la NATO. Prezent la Bruxelles, oficialul a făcut mai multe declarații.
Premierul Ciucă: România vrea ca Suedia și Finlanda să devină membre NATO

Țara noastră a susținut încă de la început ca Suedia și Finlanda să devină membre ale Alianței Nord-Atlantice. Prezent la Bruxelles, Nicolae Ciucă a transmis că România a ratificat tratatul în acest sens și, dacă este necesar, este deschisă să se implice în discuțiile cu Ungaria pe această temă, notează Agerpres.

Nicolae Ciucă susține că România vrea ca Suedia și Finlanda să devină membre NATO

Acesta a oferit mai multe detalii în conferința de presă comună susținută cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, mai ales în momentul în care a fost întrebat în legătură cu posibilitatea negocierilor cu Ungaria pentru aprobarea Tratatului de aderare a celor două țări.

Mai poți citi: Jens Stoltenberg, șeful NATO: „NATO nu va fi intimidată sau împiedicată să ofere sprijin Ucrainei. Suntem gata să apărăm România”

Premierul Ciucă: România vrea ca Suedia și Finlanda să devină membre NATO
Premierul Ciucă: România vrea ca Suedia și Finlanda să devină membre NATO

„România a înțeles încă de la început relevanța ca Suedia și Finlanda să devină membre ale Alianței și a apreciat de la început capabilitățile pe care le aduc cele două țări Alianței, așa că noi am ratificat protocolul de la începutul procesului”, a afirmat Ciucă.

Mai mult, tot pe marginea acestui subiect, premierul Ciucă a adăugat că nu a discutat în mod special cu țara vecină, Ungaria, pentru a clarifica cum susține această decizie.

„Dar noi mereu discutăm cu secretarul general al NATO și cu aliații noștri și, dacă este necesar, noi suntem deschiși de a face parte din acest proces”, a spus Nicolae Ciucă.

Amintim că premierul Nicolae Ciucă efectuează, miercuri și joi, o vizită oficială la Bruxelles. Liderul Guvernului din țara noastră a plănuit o serie de întrevederi cu omologul său belgian Alexander De Croo, președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, precum și cu secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Mai poți citi: România, la un pas de Schengen. Premierul Nicolae Ciucă face noi declarații, după întrunirea cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult