- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Marcel Ciolacu, declarații de pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești: „Orice km de infrastructură mare înseamnă dezvoltarea regiunilor”

19 Dec, 19:15 • Bumbeneci Diana
Premierul Marcel Ciolacu s-a aflat pe șantierul tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova - Pitești. Oficialul a vorbit despre marile proiecte de anvergură ce vor avea loc în infrastructura din România în anul 2024.
Premierul Marcel Ciolacu, declarații de pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești: „Orice km de infrastructură mare înseamnă dezvoltarea regiunilor”

Premierul Marcel Ciolacu, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar și cu partenerul de coaliție, președintele Senatului, Nicolae Ciucă și fostul ministru liberal de la Transporturi, Lucian Bode, au fost în inspecție pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Mult așteptatul tronson urmează a fi deschis circulației săptămâna viitoare.

declarații de pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești:

Liderii coaliției de guvernare au mers împreună pe tronsonul 3 Valea Mare-Colonești al Drumului Expres Craiova-Pitești, pentru a arăta cât de importantă este stabilitatea politică, susține premierul României.

„Mă bucur mult că atât eu, cât și dl. președinte al Senatului suntem astăzi împreună aici să arătăm cât de important este stabilitatea politică. Normal că am venit însoțiți și de reprezentanții autorităților locale din cele două județe, atât din Olt, cât și din Dolj, pentru că orice kilometru e infrastructură mare, înseamnă dezvoltarea regiunilor”, a transmis Marcel Ciolacu.

Ai mai putea citi: Notificare de ultim moment primită de clienții ENEL. Ce trebuie să știe toți cei care plătesc facturi la PPC Energie

Conform declarațiilor lui Marcel Ciolacu, odată cu deschiderea circulației pe tronsonul 3 al Drumului expres Craiova-Pitești, dar și cu deschiderea circulației, cel mai probabil anul viitor pe centura Capitalei A0, se va putea circula de la Craiova până la Constanța pe drum expres sau autostradă.

Dacă săptămâna trecută am fost cu dl. Grindeanu pe autostrada Transilvaniei și în momentul acesta se poate circula de la Târgu Mureș până la Cluj pe autostradă, acum înțeleg că săptămâna viitoare se finalizează acest tronson, peste jumătate din cei 121km de la Craiova până la Pitești. Pe urmă urmează centura Bucureștiului și astfel se face unirea cu A0 și se poate circula de la Craiova direct până la Constanța pe drum expres sau pe autostradă”, precizează Marcel Ciolacu.

Ciolacu a mai oferit detalii și despre faptul că lucrările la acest tronson au fost finalizate cu 6 luni mai devreme decât termenul contractual:

„Sperăm ca și ritmul lucrărilor ținut și la autostrada Transilvaniei, unde s-a dat drumul cu vreo opt luni mai devreme și aici cu șase luni mai devreme. Și îl felicit pe constructor pentru acest lucru”, a spus premierul.

Premierul le-a adresat mulțumiri celor implicați în proiect, dar și actualului ministru al Transporturilor, dar și vechiului, liberalul Lucian Bode. Acesta a profitat de moment și a transmis câteva acuze înțepătoare către foștii politicieni care au îngreunat PIB-ul României.

„Cu adevărat cred că e corect să mulțumim tuturor celor implicați care au început acest proiect și celor care continuă și vor finaliza și constructorii lor. De data aceasta e un caz fericit, pentru că eu nu pot, de exemplu, să-i mulțumesc domnului Cîțu pentru deficitul de 9,2% care l-a adus României. Par domnului Bode, domnului Grindeanu, putem să le mulțumim și suntem convinși că lucrurile vor merge în direcția corectă. Asta înseamnă stabilitate politică, asta înseamnă o coerență în în guvernare”, a conchis Marcel Ciolacu.

În lungime totală de 31,75km, tronsonul 3 din Drumul expres Craiova – Pitești a fost construit de Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Drumarul a fost selectat în septembrie 2020 și a avut termen de proiectare 12 luni și un termen de execuție de 24 de luni.

Valoarea totală a contractului este de 782, 45 milioane de lei (fără TVA) pentru finalizarea lucrărilor (finanțare asigurată prin POIM).

Poți citi și: Serviciile publice, ținta modernizărilor din 2024. Marcel Boloș anunță ce prevede bugetul pe 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult