- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Marcel Ciolacu: „Firmele cu acționariat exclusiv feminin, mai profitabile decât cele cu acționari bărbați”

06 Mar, 09:01 • Bumbeneci Diana
Premierul Marcel Ciolacu este de părere că femeile au mult mai mult succes în afaceri decât bărbații. Oficialul a ținut un discurs despre acest lucru în cadrul Galei CONAF - Women în Economy.
Premierul Marcel Ciolacu: „Firmele cu acționariat exclusiv feminin, mai profitabile decât cele cu acționari bărbați

Firmele cu acționariat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acționari doar bărbații, a declarat, citând un studiu, premierul Marcel Ciolacu, la o gală a femeilor în economie.

Premierul Marcel Ciolacu, doar cuvinte de laudă legate de femeile antreprenor

„Conform ultimului studiu realizat în România, firmele cu acționariat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acționari doar bărbații. E drept, cu cifre de afaceri mai mici, dar au o rată a profitului aproape dublă față de companiile deținute în totalitate de bărbați”, a spus premierul la Gala CONAF – „Women in Economy”.

„Din punctul meu de vedere, am să vorbesc și cu ministrul Boloș, ANAF-ul nu are ce căuta la aceste companii”, a adăugat șeful Guvernului.

Oficialul mai este de părere că dacă România ar avea încă pe atâtea companii înființate și administrate de românce, țara noastră ar avea șansa să producă cea mai mare creștere economică din Europa.

„Vreau să vă anunț că de azi înainte la toate consultările pe care le voi avea cu reprezentanții mediului de afaceri voi cere ca femeile să fie reprezentate în proporție de 50%”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ciolacu, despre ideea de a propune o femeie pe lista mult așteptatelor alegeri:

„Domnul Burduja își va asuma candidatura din partea PNL. Doamna Firea asumă din partea PSD. Este normal să vedem compatibilitatea pentru a lua decizia politică. Am hotărât să facem fiecare partid sondaje și să vedem ce își doresc cu adevărat românii. Într-o săptămână se va lua această decizie”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, premierul României. Sursă: Gov.ro
Marcel Ciolacu, premierul României. Sursă: Gov.ro

Vezi și: LIVE. Românii află oficial zilele în care vor avea loc alegerile din 2024. Cum va arăta lista candidaților

Premierul susține că nu este categoric de acord ca Nicușor Dan să rămână în funcția de edil al Capitalei.

„Dacă PSD vine cu doamna Firea, PNL cu domnul Burduja, statistic vorbind, primarul în funcție are cele mai multe șanse. Ar fi o catastrofă ca domnul Nicușor Dan să rămână în funcție”, a completat premierul.

„E normal. Îmi doresc să fie o doamnă. Dacă doamnele ar fi încurajate mai mult, economia ar crește cu 25%. Doamnele ar trebui să se implice mai mult în politică. Venim dintr-o educație comunistă, este un trend european și eu consider că dacă avem o listă comună, prima să fie o doamnă, se închide și o discuție dintre PNL și PSD. Este o decizie politică, urmează în perioada următoare să hotărâm”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu, în cadrul unei emisiuni recente la România Tv.

Vezi și: Schimbări bruște de vreme. ANM a emis prognoza meteo pentru 6-10 martie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult