- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Nicolae Ciucă, îndemn pentru români să facă economie la electricitate: „La mine în birou funcţionează 50% din instalaţiile de iluminatt”

21 Oct, 16:02 • Cassano Sabrina
Premierul Nicolae Ciucă a vrut să le dea exemplu românilor că și el face economie la electricitate. Nicolae Ciucă a spus că a redus la 50% funcționarea instalaţiilor de iluminat din biroul său şi din încăperile adiacente.
Premierul Nicolae Ciucă, îndemn pentru români să facă economie la electricitate: La mine în birou funcţionează 50% din instalaţiile de iluminatt

Premierul Nicolae Ciucă a vrut să le dea exemplu românilor că și el face economie la electricitate. Coform spuselor lui, în birou îi funcționeză 50% din instalaţiile de iluminat.

 Premierul Nicolae Ciucă nu face risipă de energie

“La mine în birou şi în încăperile adiacente biroului funcţionează 50% din instalaţiile de iluminat. Mai mult decât atât, din evaluările pe consumul de energie se constată o scădere a consumului de energie între 5 şi 10%. Sunt anumite evaluări care spun că este posibil să scădem până la 15%. M-aş bucura ca această scădere a consumului să fie din măsurile de conştientizare pe care am încercat să le inducem la nivel instituţional, dar de asemenea, cred că este şi o măsură de conştientizare proprie, individuală astfel încât acest consum să scadă şi să nu fie din scăderea activităţii economice, care ar produce un impact în ceea ce înseamnă menţinerea echilibrului economic”

, a declarat Nicolae Ciucă.

De asemenea, Nicolae Ciucă a dat exemple de măsuri de reducere a consumului de energie , printre acestea menționând înlocuirea becurilor cu unele mai eficiente, sau oprireea iluminatului pe parcursul nopții. Astfel, se ia în calcul reducerea orei la care se opreşte iluminatul Guvernului de la ora 24,00 la ora 22,00.

Lucian Bode vrea că toată lumea să plece de la birou la 18

Ministrul de Interne, Lucian Bode, vine și cu o propunere pentru a scădea consumul de energie, mai exact el vrea ca toți angajații lui să plece de la birouri la ora 18.

“Economisim energie electrică prin folosirea unui număr de consumatori mai mic. Şi Ministerul Afacerilor Interne are sediul central într-o clădire veche unde avem, cred, mii de corpuri de iluminat. De asemenea, am gestionat chestiuni legate de programul de lucru pentru că o să vină iarna, trecem la ora de iarnă şi o să fie nevoie de mai multă lumină, de mai multă energie şi ne-am gândit cum să gestionăm lucrurile în aşa fel încât să nu fie nevoie să rămânem după orele 17,00-18,00, cu excepţia activităţilor unde necesită program 24 de ore din 24, 7 zile din 7″, a povestit acesta.

Președintele  României îndeamnă și el populația să facă economie la energie

„În ceea ce mă privește, personal, întotdeauna am evitat risipa. Pentru mine nu este absolut nimic nou și asta are toate aspectele cunoscute.Nu am niciodată o temperatură exagerat de mare în casă, nici temperatura apei calde nu este foarte mare.Electricitatea se folosește atunci când chiar trebuie și nu ca să iluminăm grădina, etc”, spune Klaus Iohannis, El afirmă că sunt multe chestiuni mici, dar care, însumate, „se văd și la bani, adică plătești ceva mai puțin”, a declarat acesta .

El a mai precizat și  că sunt multe chestiuni mici, dar care, însumate, „se văd și la bani, adică plătești ceva mai puțin”.

Românii au ieșit ieri într-un număr foarte mare în stradă pentru a-și striga nemulțumirile.

Citește și: PNL cere majorarea pensiilor cu 15% de la 1 ianuarie 2023: „E foarte probabil să se întâmple” | EXCLUSIV
Citește și: Boris Johnson ar putea ajunge din nou premierul Marii Britanii. Conservatorii vor desemna noul prim-ministru până pe 28 octombrie