- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Premierul Nicolae Ciucă, prezent la noua fabrică Mercedes-Benz din Sebeș, în valoare de 130 de milioane de euro

16 Feb, 18:21 • Gorgorin iulia
Mercedes-Benz a început astăzi, 16 februarie 2023, în mod oficial, construcția noii fabrici în valoare de 130 de milioane de euro, de la Sebeș. La ceremonia oficială de inaugurare a participat și Nicolae Ciucă, iar premierul a fost extrem de impresionat de "atenția acordată inovării și calității".
Premierul Nicolae Ciucă, prezent la noua fabrică Mercedes-Benz din Sebeș, în valoare de 130 de milioane de euro

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent, joi, într-o vizită în județul Alba, la fabrica Mercedes-Benz din Sebeș, unde se vor produce componente pentru mașini electrice.

Citiți și: Secretele din spatele Mercedes-Benz dezvăluite de un inginer român! Care este motivul real pentru care mașinile nu mai țin cum țineau pe vremuri

Noua clădire a companiei germane va avea o suprafață de aproximativ 33.650 de metri pătrați, unde vor lucra 526 de noi angajați. Capacitatea preconizată de producție a noului obiectiv va fi de aproximativ 500.000 de unități pe an, conform sebesinfo.ro

Noua fabrică Mercedes-Benz de la Sebeș va fi gata în 2024

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz

Construcția halei se va realiza într-o perioadă de 15 luni, iar producția va începe în prima parte a anului 2024.

Este vorba despre o nouă fabrică unde vor fi produse unități de antrenare electrică pentru autoturisme Mercedes. Proiectul este derulat prin intermediul subsidiarei Daimler Mercedes – Star Assembly SRL Sebeș.

Pentru această investiție, compania germană a obținut un ajutor de stat în valoare de 185,4 milioane de lei. Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor, valoarea totală a investiției, incluzând și dotările, se ridică la 674 milioane de lei.

La Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. Grupul Daimler are, prin cele două filiale din România, Star Transmission Cugir şi Star Assembly Sebeş, peste 3.000 de angajaţi.

Ultima inaugurare a companiei germane a avut loc în 2019, când a fost deschisă linia de producție cutii de viteză în opt trepte, care a costat 200 de milioane de euro.

Mesajul transmis de Nicolae Ciucă la inaugurarea fabricii Mercedes-Benz

„Construcția unei noi hale de producție la Sebeș – destinată producerii de componente pentru mașini electrice – este o dovadă a încrederii pe care investitorii germani o au în performanțele economiei românești și în calitatea profesională a angajaților români. În urmă cu un an, am vizitat unitatea de producție Star Assembly și am aflat detalii despre planurile de dezvoltare de aici. Mă bucur să văd că acele planuri s-au concretizat acum.
Am fost plăcut impresionat de atenția acordată inovării și calității, dar și de preocuparea față de pregătirea continuă a angajaților, stimulați să utilizeze noi tehnologii. Acest proiect în valoare totală de 674 milioane lei (dintre care 185 milioane sunt ajutor de stat), împreună cu fabricile Star Assembly și Star Transmission (subsidiare ale grupului Mercedes-Benz) sunt doar o mică parte din fructuoasa colaborare economică dintre România și Germania.
Creșterea economică de 4,8% din anul trecut și cele 11 miliarde de euro atrase ca investiții străine directe sunt indicatori construiți pe investiții precum cele pe care le-am vizitat azi în județele Sibiu și Alba. Faptul că economia românească performează într-o perioadă plină de provocări și crize pe plan internațional dovedește că guvernul pe care îl conduc a implementat cele mai bune politici și reforme, care au reușit să stimuleze potențialul economic al României”, a declarat Nicolae Ciucă.