- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Președintele Iohannis nu are vești bune legate de majorarea pensiilor

20 Oct, 18:42 • Bumbeneci Diana
Majorarea pensiilor ajunge din nou subiect de discuție pe scena politică. De data aceasta, Klaus Iohannis a transmis că românii nu se pot aștepta la o majorare de 15% a pensiilor.
Președintele Iohannis nu are vești bune legate de majorarea pensiilor

Majorarea pensiilor nu poate fi promisă de Klaus Iohannis, decât în anumite condiții. Cele mai multe dezbateri purtate de liderii coaliției de guvernare, în legătură cu majorarea pensiilor au fost ca  veniturile lunare ale pensionarilor să crească cu minim 10% din ianuarie 2023, iar salariul mediu să ajungă la 3.000 lei. Cu toate acestea însă, președintele Klaus Iohannis nu crede că vor exista majorări mai mari față de primele promisiuni, conform România Tv.

Președintele Iohannis nu poate susține majorarea pensiilor cu peste 15%

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat cu cât ar trebui majorate pensiile. Șeful statului a explicat că ar trebui să existe o majorare care să compenseze în mare măsură inflația care a ajuns la peste 15%. Iohannis speră la majorarea pensiilor cu 15%, însă a confirmat încă de pe acum că nu știe dacă bugetul de stat ar permite acest lucru. Cât despre veniturile salariaților, președintele Iohannis a mai explicat și acestea trebuie corelate cu inflația crescută, la fel ca pensiile.

Te mai poate interesa și: Zeci de mii de cutii Panadol Baby ce conțineau substanțe periculoase, vândute în România! Gigantul farma GSK vindea copiilor români sirop cu substanțe INTERZISE în toată Europa

Președintele Iohannis nu are vești bune legate de majorarea pensiilor
Președintele Iohannis nu are vești bune legate de majorarea pensiilor

„Dacă vorbim de creșterea pensiilor trebuie să vedem contextul mai larg. S-au vehiculat 10%, 11%, dar nu putem să așteptăm de la pensionar să plătească ei prețul crizelor și în condințiile în care avem o inflație de peste 15% eu cred că ar fi corect să țină cont de această inflație creșterea și atunci, după părerea mea, trebuie să fie o creștere mai mare. Nu știu dacă bugetul permite o creștere de 15%, însă cred că trebuie venit cu o creștere care compensează în bună măsură inflația. Trebuie atenție sporită pentru cei cu pensii mici, fiindcă acolo apar problemele cele mai mari”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai explicat, chestionat despre mărirea salariilor că și acestea trebuie corelate cu inflația crescută.

„În ceea ce privește cresterea salariilor, așa cum creșterea pensiilor trebuie corelată cu inflația, cred că și salariile trebuie corelate rezonabil cu inflația. Dacă nu există o corelare, înseamnă că populația plătește prețul crizei și acest lucru nu este corect”, a conchis Iohannis.

Discuțiile între liderii coaliției despre aceste majorări au fost ca pensiile să crească cu minim 10% din ianuarie 2023, iar salariul mediu să ajungă la 3.000 lei, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla de la 1 ianuarie.

Mai poți citi: Turcan propune introducerea a două contracte de muncă pentru români. Ce modificări aduce noul proiect adoptat de Senatori

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult