- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți, 12 martie. Benzina și motorina s-au ieftinit din nou!

12 Mar, 08:31 • Fundeanu Madalina
Preț carburanți astăzi, 12 martie. Benzina și motorina, mai ieftine! 
Preț carburanți, 12 martie. Benzina și motorina s-au ieftinit din nou!

Prețul carburanților de astăzi, 12 martie 2024. Benzina și motorina de la Petrom s-au ieftinit din nou marți dimineață, după ce prețurile au mai scăzut pe 1 martie, 2 martie și 7 martie, anunță cei de la Economedia.

Preț carburanți astăzi, 12 martie. Benzina și motorina, mai ieftine!

În prima zi a lunii martie, Petrom a redus prețul benzinei cu 2 bani pe litru. Apoi, pe 2 martie, a scăzut și prețul motorinei cu 4 bani pe litru. Iar pe 7 martie, benzina s-a ieftinit cu un ban pe litru și motorina a scăzut cu 4 bani pe litru.

De data aceasta ieftinirea a fost de câte 6 bani pe litru, în cazul ambelor tipuri de carburanți.

Stația Petrom Vitan, afișează următoarele prețuri ale carburanților:

  • 7,08 lei pentru un litru de benzină standard și
  • 7,42 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Ai mai putea fi interesat de: Noi beneficii pentru români! 1 milion de oameni vor primi servicii stomatologice gratuite

carburanți
carburanți

Ieftinirea de la 1 martie a pus capăt unei serii de 13 scumpiri începute pe 18 ianuarie 2024. Din acel moment, cu ieftinirile din martie, prețurile au crescut cu 48 de bani pe litru în cazul benzinei și cu 32 de bani pe litru în cazul motorinei.

Conform informațiilor prezentate de peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins între 7,02 lei și 7,09 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,40 lei și 7,43 lei pe litru.

În comparație cu luna precedentă, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 3,6%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 12,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În ceea ce privește motorina, prețul mediu al unui litru a crescut cu 1,9 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 7 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În aceasta perioadă, România se află pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria, Cipru și Malta. Și în cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Cipru și Malta.

Vezi și: Premierul Ciolacu, anunț de interes major în cazul dosarului Roșia Montană: „Românii nu trebuie să sufere”