- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți, 14 martie. Seria ieftinirilor continuă! 

14 Mar, 09:05 • Fundeanu Madalina
Cât costă carburanții astăzi, 14 martie. Benzina și motorina se ieftinesc din nou.
Preț carburanți, 14 martie. Seria ieftinirilor continuă! 

Prețurile carburanților astăzi, 14 martie 2024. Petrom, lider pe piața carburanților din România, a scăzut joi, 14 martie 2024, prețul motorinei standard cu 4 bani pe litru. Asta după ce miercuri, 13 martie, a ieftinit și benzina standard cu 1 ban pe litru, conform Economedia.

Cât costă carburanții astăzi, 14 martie

Precedentele ieftiniri de la Petrom, de câte 6 bani pe litru, atât pentru benzină, cât și pentru motorină, au avut loc marți dimineață, 12 martie 2024, după ce prețurile au mai scăzut pe 1 martie, 2 martie și 7 martie.

Pe 1 martie, Petrom a redus prețul benzinei cu 2 bani pe litru. Pe 2 martie, a scăzut și prețul motorinei cu 4 bani pe litru. Iar pe 7 martie, benzina s-a ieftinit cu un ban pe litru și motorina a scăzut cu 4 bani pe litru.

Stația Petrom Vitan afișează următoarele prețuri:

  • 7,07 lei pentru un litru de benzină standard
  • 7,38 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Ieftinirea carburanților de la 1 martie a pus capăt unei serii de 13 scumpiri începute pe 18 ianuarie 2024. Din acel moment, cu ieftinirile din martie, prețurile au crescut cu 47 de bani pe litru în cazul benzinei și cu 28 de bani pe litru în cazul motorinei.

Te-ar putea interesa și: Anumiți șoferi nu vor mai fi obligați să aibă trusă de prim-ajutor. Cine poate circula fără

carburanți
carburanți

Conform peco-online, la stațiile Petrom din București, prețul unui litru de benzină standard este cuprins între 7,01 lei și 7,08 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,36 lei și 7,39 lei pe litru.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 2,9%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 10 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 1,1 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 4 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În prezent, România se află pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria, Cipru și Malta. Și în cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Cipru și Malta.

Vezi și: Începe lupta pentru recuperarea tezaurului românesc de la ruși. Comisia Europeană se implică