- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 17 aprilie. Benzina și motorina se scumpesc

17 Apr, 10:49 • Bumbeneci Diana
Scumpirea benzinei și motorinei a devenit din nou o realitate în România la data de 17 aprilie 2024. După o perioadă de stagnare, prețurile carburanților au înregistrat o creștere semnificativă.
Preț carburanți 17 aprilie. Benzina și motorina se scumpesc

Carburanții s-au scumpit. În Capitală, cel mai mic preț pentru benzină standard este acum de 7,31 lei pe litru, o ușoară creștere față de ziua anterioară. Această ofertă este disponibilă la mai multe stații Petrom și Lukoil din București. În restul stațiilor din oraș, prețurile se situează între 7,32 și 7,47 lei, indicând o tendință ascendentă.

Preț carburanți 17 aprilie

Pentru benzină premium, costurile rămân relativ constante, variind între 7,82 și 8,12 lei pe litru.

În ceea ce privește motorina standard, prețul minim a crescut la 7,51 lei pe litru, după o perioadă de stabilitate de aproximativ o săptămână. Această ofertă poate fi găsită în diverse stații Lukoil și Socar din București. Prețul maxim pentru motorină se menține la 7,63 lei pe litru.

Motorina premium este acum mai scumpă, variind între 7,87 și 8,14 lei pe litru, în creștere față de zilele anterioare.

Carburanți
Carburanți

În timpul anului precedent, prețurile au atins niveluri critice, depășind 8 lei pentru benzină și 9 lei pentru motorină.

Consiliul Concurenței a constatat că prețurile carburanților în stațiile de alimentare urmează de obicei evoluția cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, cu o întârziere de câteva zile. Cotația Platts este un indicator al prețurilor internaționale, influențat de cerere, ofertă și tranzacțiile din piața angro a combustibililor.

Astfel, când cotațiile Platts cresc, prețurile la pompă din România urmează această tendință ascendentă, iar când cotațiile scad, prețurile locale scad și ele. Ajustările se realizează în general în decurs de o săptămână de la modificările cotațiilor internaționale Platts.

Citește azi și: Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. ANM anunță că vor fi afectate 17 județe

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult