- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți, 26 martie. Șoferii au parte de vești neplăcute astăzi: benzina și motorina s-au scumpit! 

26 Mar, 09:12 • Fundeanu Madalina
Prețuri carburanți marți, 26 martie. Iată cât trebuie să plătești astăzi pentru un litru de benzină sau motorină!
Preț carburanți, 26 martie. Șoferii au parte de vești neplăcute astăzi: benzina și motorina s-au scumpit! 

Prețuri carburanți astăzi, 26 martie. Petrom a mărit prețul benzinei cu 4 bani pe litru, ceea ce reprezintă a doua scumpire din luna martie. Asta după ce sâmbătă, 23 martie benzina s-a ieftinit cu 1 ban pe litru, conform Economedia.

Preț carburanți marți, 26 martie. Se anunță noi scumpiri!

Stația Petrom Vitan afișează marți 26 martie 2024 următoarele prețuri:

  • 7,14 lei pentru un litru de benzină standard
  • 7,42 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Prima scumpire din luna martie a carburanților a avut loc în urmă cu o săptămână, pe data de 19 martie, când benzina și motorina standard s-au scumpit cu 4 bani pe litru.

Până atunci, Petrom a efectuat de-a lungul lunii martie mai multe reduceri de prețuri ale carburanților. Așadar, prețul motorinei standard a scăzut joi, 14 martie 2024, cu 4 bani pe litru. Asta după ce miercuri, 13 martie, a ieftinit și benzina standard cu 1 ban pe litru.

Ai mai putea citi: Data la care românii vor primi primele pensii mărite! Ministrul Muncii face anunțul pentru 3 milioane de pensionari

Petrom, carburanți
Petrom, carburanți

Precedentele ieftiniri de la Petrom, de câte 6 bani pe litru, pentru ambele tipuri de carburanți, au avut loc marți dimineață, 12 martie 2024, după ce prețurile au mai scăzut pe 1 martie, 2 martie și 7 martie.

Pe 1 martie, Petrom a redus prețul benzinei cu 2 bani pe litru. Pe 2 martie, a scăzut și prețul motorinei cu 4 bani pe litru. Iar pe 7 martie, benzina s-a ieftinit cu un ban pe litru și motorina a scăzut cu 4 bani pe litru.

Ieftinirea de la 1 martie a pus capăt unei serii de 13 scumpiri începute pe 18 ianuarie 2024. De atunci și până la 1 martie 2024, prețurile au crescut cu 57 de bani pe litru în cazul benzinei și cu 46 de bani pe litru în cazul motorinei.

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins între 7,08 lei și 7,15 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,40 lei și 7,43 lei pe litru.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 0,1 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 0,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a scăzut cu 1,7 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 6,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

România se află pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria, Cipru și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria și Malta.

Vezi mai multe știri: Se schimbă buletinele în România. Când vor avea toți românii carte de identitate cu CIP